Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

paniprzyroda 20:47, 11 lut 2019

U Ciebie zawsze fachowe dyskusje Obeliski czy łuki dla róż. Wydaje mi się, że to też zależy od tego, jaka to róża. Te o słabszych przyrostach można ogarnąć obeliskami i przy okazji mieć ciekawą architekturę. Silniej rosnące zdecydowania łuki, a ja akurat posadziłam odwrotnie, nie mając jeszcze tej wiedzy. Teraz Jasminę musiałabym wyciąć do ziemi, by ją wyjąć z obelisku i przycinam to co potrzeba tylko na zewnątrz.
Anda 16:20, 12 lut 2019

Magleska napisał(a)
Ewuś dziękuję spróbuję z tymi magnicalami

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:21, 12 lut 2019

gogo napisał(a)
Ewo, dzięki, będą u mnie łuki, tylko poszukam głębszych, niż te co mam / 40 cm. /

Albo postaw dwa łuki przy sobie, będzie 80 cm
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:23, 12 lut 2019

frezja napisał(a)
Witam po dłuższym urlopowaniu . Czytam Ewa,że perukowca planujesz.U mnie rośnie kilka lat i którejś zimy przymarzł dość mocno,ale wypuścił nową odnogę i mam teraz odmłodzoną wersję.U Ciebie zimy słabsze to będzie mu dobrze .Polecam.

Hej Ewuś, no planuję Chciałam co prawda Prunus serrulę - uwielbiam ich korę, ale system korzeniowy nie jest kompatybilny z bylinami i odpuściłam. Perukowce są bardziej towarzyskie Dziękuję za poradę
Anda 16:23, 12 lut 2019

Poppy napisał(a)

Dzieki
Ja juz mam kilka wyprobowanych, do ktorych wracam, ale nowe tez testuje z luboscia.
Te pomidorki to bardziej dla nas, cora je pomidory tylko w przetworzonej formie.

Wielbicielka ketchupu?
Anda 16:26, 12 lut 2019

paniprzyroda napisał(a)
U Ciebie zawsze fachowe dyskusje Obeliski czy łuki dla róż. Wydaje mi się, że to też zależy od tego, jaka to róża. Te o słabszych przyrostach można ogarnąć obeliskami i przy okazji mieć ciekawą architekturę. Silniej rosnące zdecydowania łuki, a ja akurat posadziłam odwrotnie, nie mając jeszcze tej wiedzy. Teraz Jasminę musiałabym wyciąć do ziemi, by ją wyjąć z obelisku i przycinam to co potrzeba tylko na zewnątrz.

No tak, ale pokaż mi różę pnącą, która po trzech, czterech latach dalej słabo rośnie... Tak się zastanawiam, ale to chyba nie jest możliwe. One są mocne z racji genów. No chyba, że rosną na piaskach albo ogólnie na złej glebie. Może wtedy

Makao_J 16:49, 12 lut 2019

Mam perukowca i wkurza mnie. Jak się tnie co roku to ładnie i równo przyrasta ale te przyrosty są niewielkie. A jak chciałam dłuższe przyrosty i nie ścięłam to faktycznie dużo przyrósł ale ponad połowa długości gałęzi była łysa. Liście tylko na czubkach.
Kawa 10:31, 13 lut 2019

Ewuniu
1500 cmok
u mnie perukowiec zdechł
coś mu eidentnie nie pasowało

a ja tyle róż wyszperałam ze nie wiem co wybrać
ale ja nie różana jestem wiesz
Poppy 10:46, 13 lut 2019

Anda napisał(a)

Wielbicielka ketchupu?

Najbardziej lubi sos do makaronu i jako pomidorowke Keczup tak sobie Dzieci maja dziwne upodobania smakowe
Ewik 12:50, 13 lut 2019

Hej.no i zamówiłam 2 hortensje, zobaczymy jak zachwycą