Anda
08:47, 14 lut 2019

Widziałam

Pytałam też Poppy, bo ona mieszka w kraju ogrodniczym o wyższym poziomie niż u mnie

Asiu, a znasz coppicing?
W Niemczech przeprowadzany jest aktualnie długoplanowy eksperyment w zieleni miejskiej. Cały czas chodzi o wyszukanie metody atrakcyjnego prowadzenia rabat, bez konieczności angażowania prawdziwych ogrodników, których jest za mało i są za drodzy.
https://www.julius-kuehn.de/media/Institute/GF/_FS_Stadtgruen/5/FS_5_Stadtgruen_3_Reif.pdf
Równocześnie w krajach niemieckojęzycznych prowadzi się badania nad (prawie) samoutrzymującymi mixami bylinowymi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken