Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gogo 18:27, 13 lut 2019

Ewo, tak myślałam, żeby łuki dać podwójnie w pionie i poziomie, ale mam tam za mało miejsca na szerokość.
Muszą być pojedyncze, potem, w miarę rozrastania się róż, gałęzie planuję przypinać do siebie.
Chyba, że to zły pomysł, to krzycz
Wiolka5_7 18:42, 13 lut 2019

Ewo,jak myślisz jeśli u mnie na najblizsze 2 tyg. podają temperaturę na plusie w dzień i w nocy to mogę w marcu przesadzić bukszpaniki 15 cm i małe berberysy ?
Anda 07:57, 14 lut 2019

Makao_J napisał(a)
Mam perukowca i wkurza mnie. Jak się tnie co roku to ładnie i równo przyrasta ale te przyrosty są niewielkie. A jak chciałam dłuższe przyrosty i nie ścięłam to faktycznie dużo przyrósł ale ponad połowa długości gałęzi była łysa. Liście tylko na czubkach.

O, to mnie zmartwiłaś. Jednak spróbuję z nim, bo już mam dość tego zastanawiania się. Małe drzewko o bordowych liściach z towarzyskim systemem korzeniowym - wcale nie tak łatwo je zaleźć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 07:58, 14 lut 2019

Kawa napisał(a)
Ewuniu
1500 cmok
u mnie perukowiec zdechł
coś mu eidentnie nie pasowało

a ja tyle róż wyszperałam ze nie wiem co wybrać
ale ja nie różana jestem wiesz

Kami, odcmokuję

Nieróżana Pokaż, nad którymi się zastanawiasz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 07:59, 14 lut 2019

Ewik napisał(a)
Hej.no i zamówiłam 2 hortensje, zobaczymy jak zachwycą

Ewik, super Trzygwiazkowe? Zdradzisz które?
Anda 08:01, 14 lut 2019

gogo napisał(a)
Ewo, tak myślałam, żeby łuki dać podwójnie w pionie i poziomie, ale mam tam za mało miejsca na szerokość.
Muszą być pojedyncze, potem, w miarę rozrastania się róż, gałęzie planuję przypinać do siebie.
Chyba, że to zły pomysł, to krzycz

Nie powinno się dopuścić do tego, aby gałęzie sie krzyżowały i nawzajem kaleczyły. Przez uszkodzenia łatwiej wnikają patogeny grzybowe. Tak więc musiałabyś tak podpinać, żeby się nie uszkadzały
Anda 08:05, 14 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ewo,jak myślisz jeśli u mnie na najblizsze 2 tyg. podają temperaturę na plusie w dzień i w nocy to mogę w marcu przesadzić bukszpaniki 15 cm i małe berberysy ?

Ale pytanie mi zadałaś Jeśli za dwa tygodnie prognozy dalej będą na plus, to tak Jednak trzeba zwrócić uwagę na to, czy ziemia już się rozgrzała. Jeśli będzie dalej lodowata, to ja bym się jeszcze trochę wstrzymała.
My już lecimy z budową ogrodów ale sadzimy rośliny z doniczek, gdzie system korzeniowy jest w całości. Poza tym u nas jednak cieplej
Wiolka5_7 08:20, 14 lut 2019

Anda napisał(a)

Ale pytanie mi zadałaś Jeśli za dwa tygodnie prognozy dalej będą na plus, to tak Jednak trzeba zwrócić uwagę na to, czy ziemia już się rozgrzała. Jeśli będzie dalej lodowata, to ja bym się jeszcze trochę wstrzymała.
My już lecimy z budową ogrodów ale sadzimy rośliny z doniczek, gdzie system korzeniowy jest w całości. Poza tym u nas jednak cieplej

Ok będę obserwować pogodę,jeśli się ochłodzi to wstrzymam się jeszcze
Wiadomo doniczkowe można prawie cały rok,gdy ziemia nie jest zmarznięta
Dzięki
makadamia 08:22, 14 lut 2019

Ewa, jak zaglądasz na mojego pinteresta, to pewnie widziałaś tego pina
Perukowca można prowadzić jako wielopniowe
Anda 08:34, 14 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ok będę obserwować pogodę,jeśli się ochłodzi to wstrzymam się jeszcze
Wiadomo doniczkowe można prawie cały rok,gdy ziemia nie jest zmarznięta
Dzięki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies