Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

malgorzata_s... 18:19, 28 lut 2019

Wiosna wreszcie. Szkoda roślin, wredne myszole.U mnie chyba też są bo cebulki krokusów po całym ogrodzie rozniesione a tam gdzie sadziłam pojedyncze. Kot tępi ale chyba zbyt wolno.Pozdrawiam serdecznie Ewuś
Kasia_CS 12:57, 01 mar 2019

Ewuś, szkoda tych Twoich cebul, nooo,,, widziałam, że u Ciebie róże już mocno zaawansowane! Moje też niektóre jakby to jesień dopiero była, a nie po zimie

A ja mam do Ciebie pytanko o nawóz do cebulowych - na jakim dokładnie etapie go stosujesz? Jak są liście dopiero, czy jak już widać łepek tulipana?
Anda 16:50, 01 mar 2019

karlos napisał(a)
Dobrze, że są wizytówki (1500 stron)

Ładny ogród Widzę, że oprócz ogrodu jest jeszcze jedna pasja Fotografie mówią same za siebie Piękne rośliny, piękne fotografie

Też bawię się w fotografię, ale niestety przez 2 lata budowy domu i ogrodu równocześnie, ze względu na brak czasu i wygodę "pstrykałem" tylko komórką i to tylko reportażowo, na pamiątkę ... Mam zamiar się poprawić w tym sezonie, bo prawie skończyłem, a i roślin nabierają rozpędu

Będę wpadał

Witaj u mnie Wątek się rozrósł niesamowicie, samą mnie to zaskakuje. Ogród za to rozrosnąć się nie chce A to przydałoby się bardzo.

Fotografią zajmowałam się zawodowo, teraz to tylko hobby. Rośliny to najlepsi modele, więc powodzenia życzę

Zapraszam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:51, 01 mar 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosna wreszcie. Szkoda roślin, wredne myszole.U mnie chyba też są bo cebulki krokusów po całym ogrodzie rozniesione a tam gdzie sadziłam pojedyncze. Kot tępi ale chyba zbyt wolno.Pozdrawiam serdecznie Ewuś

No wredne. Wczoraj znów jedną złapałam. Podobno u sąsiadki w garażu się rozgościły.

Pozdrawiam rownież
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:55, 01 mar 2019

Kasia_CS napisał(a)
Ewuś, szkoda tych Twoich cebul, nooo,,, widziałam, że u Ciebie róże już mocno zaawansowane! Moje też niektóre jakby to jesień dopiero była, a nie po zimie

A ja mam do Ciebie pytanko o nawóz do cebulowych - na jakim dokładnie etapie go stosujesz? Jak są liście dopiero, czy jak już widać łepek tulipana?

Summer Song przed domem wczoraj przycięłam. Musiałam już. Mam nadzieję, że nie za późno. Reszta róż jeszcze trochę poczeka

Nawóz powinno stosować się jak już pokażą się czubeczki liści, ale ja się zawsze trochę spóźniam i czekam, aź pokażą się wszystkie cebulowe i wtedy, w fazie liścia, je nawożę. U mnie chyba juz wszystkie się pokazały, tak więc w weekend będę je nawozić.
BKosimkArt 16:55, 01 mar 2019

Ewa, może Ci mojego kota podeślę na trochę, na tarasie przez zimę tyle mi zwłok zostawił, że w szoku jestem.
Anda 17:17, 01 mar 2019

Dzisiaj u mnie pogoda kiepska, pada, ale deszcz jest bardzo potrzebny, więc niech pada. Ochłodziło się i mamy 6 stopni.

Byłam dziś w wielkim ogrodniczym niedaleko Bonn naostrzyć sekatory i przywiozłam ze sobą dalię Creme de Cassis. Oprócz tego trochę nasionek i krokusy żyłkowane. Teraz się zastanawiam, czy dalie należy już posadzić do donicy.

Jedna rabata już wyczyszczona, miejsce na nową różę przygotowane. Alchemilla i kocimiętka podzielone. Boszsz, jakie one juz miały wielkie karpy.

Z moją hortensją coś jest nie tak, pękła jej lekko gałąź. Mam nadzieję, że się zabliźni.

Reszta rabat zaczęta, ale nie skończona. Pogoda się popsuła, więc zanim je skończę, to pewnie znów zarosną
Anda 17:20, 01 mar 2019

BKosimkArt napisał(a)
Ewa, może Ci mojego kota podeślę na trochę, na tarasie przez zimę tyle mi zwłok zostawił, że w szoku jestem.

Przyjedź razem z kotem On będzie ciężko pracował, a my będziemy tańczyć w karnawale

Dopóki obce koty przychodziły myszy nie było, ale przez budowę niedaleko koty zostały pozajeżdżane i myszy harcują.
Gardener27 17:50, 01 mar 2019

Ten front idzie od Was, deszcz zapowiadają od jutra więc nici z prac ogrodowych.

Zastanawiam się nad tą dalią, jeszcze za wcześnie na sadzenie, chyba że zależy Ci na kwiatach od maja.

O jakiej mówisz hortensji ? okręć taśmą, zrośnie się.

AsiaK_Z 18:07, 01 mar 2019

Ecia, będziesz zachwycona ta dalią. Mam ją, tzn mialam w zeszłym sezonie, nie wiem czy w tym będzie chciała ze mną współpracować , piękna