Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 08:51, 02 mar 2019

Ewo macham weekendowo
w niedoczasie jestem srasznym i podczytuje Twoj watek na wyrywki ale z pisaniem juz calkiem kiepsko
Anda 09:51, 02 mar 2019

Gardener27 napisał(a)
Trudno powiedzieć gdzie przyczyna. Zasmaruj maścią ogrodniczą i obserwuj co się będzie działo.

Dzieki Przemku, bede ja obserwowac.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:55, 02 mar 2019

BKosimkArt napisał(a)
Oj z chęcią naprawdę, gdybym nie miała dzieci to już bym wsiadła w samolot albo coś... może kiedyś...

Hortka faktycznie ma nieciekawe to pęknięcie, ja bym chyba całą ciachnęła, odmłodziłaby się przy okazji.

Kolega z pracy ma wpasc w przyszlym tygodniu i ja obejrzec. Bede ja obserwowac

Dzieci kiedys podrosna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 14:32, 02 mar 2019

Anda napisał(a)

Dzisiaj pogoda była kiepściutka, ciemno i mokro. Zimno też.

Czyli dalię lepiej posadzić w kwietniu do donicy? Trzymam ją teraz w garażu, w oryginalnym opakowaniu.

Hortensja Limelight, ma pęknięcia na jednej z głównych gałęzi, zobacz

Ja tą peknieta gałązkę wycielabym.
Dalie sądzę zawsze do gruntu . I zależnie jaka jest wiosna mniej więcej początek kwietnia.
Pozdrawiam Ewus
mira 21:18, 02 mar 2019

Czytam że myszy mają się coraz lepiej w Twoim ogrodzie. Czy to na pewno myszy tylko? ja bym jeszcze dołożyła łapek bo to skandal że znikają kolejne cebule.

Ja dzisiaj miałam przepiękną pogodę więc wykorzystałam i m. też ciut z sekatorem się przechadzał. Jest w warzywnym sucho, czekam że mi deszcz podeślesz.W prognozie był na kolejny tydzień ale już nie ma - od dziś zapisuję dni z deszczem.

Tą dalię możesz pod koniec marca wsadzić do doniczki i podpędzić albo końcem kwietnia do gruntu.To zależy co wolisz i obserwuj jak wypuści zielone to wsadzaj.Jak chcesz czekać przewróć ją do góry nogami i będzie siedzieć spokojnie

pozdrawiam
Anda 11:17, 03 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Ja tą peknieta gałązkę wycielabym.
Dalie sądzę zawsze do gruntu . I zależnie jaka jest wiosna mniej więcej początek kwietnia.
Pozdrawiam Ewus

Zeby to gałązka była, to bym od razu wycięła, a to pół krzaka jest. To konar idący od ziemi.

Dalię chcę posadzić w tym roku do donicy. Jakoś bardziej mi tam pasuje na razie. To pierwsza moja dalia, chcę się na niej uczyć

Pozdrawiam również

Anda 11:22, 03 mar 2019

mira napisał(a)
Czytam że myszy mają się coraz lepiej w Twoim ogrodzie. Czy to na pewno myszy tylko? ja bym jeszcze dołożyła łapek bo to skandal że znikają kolejne cebule.

Ja dzisiaj miałam przepiękną pogodę więc wykorzystałam i m. też ciut z sekatorem się przechadzał. Jest w warzywnym sucho, czekam że mi deszcz podeślesz.W prognozie był na kolejny tydzień ale już nie ma - od dziś zapisuję dni z deszczem.

Tą dalię możesz pod koniec marca wsadzić do doniczki i podpędzić albo końcem kwietnia do gruntu.To zależy co wolisz i obserwuj jak wypuści zielone to wsadzaj.Jak chcesz czekać przewróć ją do góry nogami i będzie siedzieć spokojnie

pozdrawiam

Tak myszy. Znów ostatnio jedną złapałam.
Sąsiadka ma w garażu kolonię i teraz zaczęła na nie polować.

Chciałam sadzić do gruntu nerinę, ale pewnie by ją od razu zeżarły. Posadzę do donic. Tylko gdzie donice postawię? Ech... Plany muszę pozmieniać.

U nas prognozy też się zmieniły. Dziś miało padać, ale tylko wieje mocno. Niby ciepło, ale wiatr głowę chce urwać.

Dalię jak najszybciej będę sadzić do doniczek. Muszę się wybrać na zakupy donicowe

SlonecznyOgrod 11:55, 03 mar 2019

Ewa przychodzę do Ciebie po poradę, Ty będziesz wiedział na jaka głębokość muszę zrobić wykop pod rabatę bylinową. Wykopałam na jeden sztych szpadla, ale pogłębię jeszcze tylko ile, jak sądzisz 30-40 cm będzie dobrze?
gosika67 11:57, 03 mar 2019

Cześć Ewka widziałam u Radzia Princeskę Kent, ja mam de Luxemburge, co sądzisz o niej? Wydaje mi się,że jest kapryśna i mało kwitła, mam ją II rok, może źle się za nią zabrałam. Czy jak będzie ładna pogoda to donice wystawiać aby się hartowały?
Mam je w altanie na steropianie okryte.
Anda 12:03, 03 mar 2019

Basilikum napisał(a)
Ewo macham weekendowo
w niedoczasie jestem srasznym i podczytuje Twoj watek na wyrywki ale z pisaniem juz calkiem kiepsko

Stresik biznesowy? Pozdrawiam i powodzenia życzę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies