Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 10:34, 07 maj 2019

frezja napisał(a)

A ja róże

Swietnie Ide do Ciebie zobaczyc, czy napisalas jakie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 10:52, 07 maj 2019

hej Ewunia
śliczności pokazałaś
kocimiętka l.low u mnie to potfffóór
ss już będzie kwitnąć? wriactwo jakieś
u nas tez było bardzo zimno
w odzinnej miejscowośi 40 km dalej spadł śnieg sobie leżał
u mnei zimno i lało prawie cały tydzień
kaz742011 11:04, 07 maj 2019

Anda napisał(a)

Super Niedlugo bedzie sadzenie a potem tylko czekac na efekty

Nie mogę się doczekać .
inka74 12:57, 07 maj 2019

U mnie mega zimno ale nadal na szczęście na plusie. W nocy około 1 stopnia miałam.

Nie chcę nic zapeszać ale może jednak te moje 2 róże przeżyły - jakieś mini listki są. Może więc wstaną tylko po prostu mega opóźnione będą. Oby, bardzo je lubię. Obie.
Makusia 14:12, 07 maj 2019

Piękny masz ten ogród- normalnie zwiewną kieckę i rankiem biegać po rosie
Kukliki uwielbiam! Ciężko je niestety kupić- niby są oferty, ale wybór niewielki. Myślisz, że pomiędzy kulkami bukszpanowymi od południa, ale światło przysłania budynek sąsiada, więc słońce dociera rano i samym wieczorem dałyby radę? Dobrze by się komponowały z bukszpanem?
Waclaw 19:55, 07 maj 2019

Anda napisał(a)

Róże powinny dać radę, ale nie dawaj im w tym roku już tak dużo nawozów azotowych, bo zbyt szybko się rozrosną i je to osłabi.

Już nie będę niczym zasilał. Dzisiaj sypałem kompost na rabatę. Pod róże około 8-10 cm. Czy gnojówką z pokrzywy można jeszcze w tym roku?
Magara 20:43, 07 maj 2019

Ewa, witaj
od jakiegoś czasu podczytuję Twój wątek i gdzieś mi się w tyle głowy taka informacja od Ciebie zaplątała, że w maju przycinasz rozchodniki?
dobrze kojarzę???
jeżeli tak - napisz proszę coś więcej na ten temat
jeżeli już o tym było to z góry przepraszam, ale wątek taki rozbudowany, że całego nie dałam rady nadrobić
Anda 08:35, 08 maj 2019

Kawa napisał(a)
hej Ewunia
śliczności pokazałaś
kocimiętka l.low u mnie to potfffóór
ss już będzie kwitnąć? wriactwo jakieś
u nas tez było bardzo zimno
w odzinnej miejscowośi 40 km dalej spadł śnieg sobie leżał
u mnei zimno i lało prawie cały tydzień

SS caly czas prawie kwitnie. Nie moze rozkwitnac, bo zimno. Dzis znow pada, ale to dobrze, bo sucho bylo bardzo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:36, 08 maj 2019

inka74 napisał(a)
U mnie mega zimno ale nadal na szczęście na plusie. W nocy około 1 stopnia miałam.

Nie chcę nic zapeszać ale może jednak te moje 2 róże przeżyły - jakieś mini listki są. Może więc wstaną tylko po prostu mega opóźnione będą. Oby, bardzo je lubię. Obie.

Trzymam kciuki za roze Ogolnie to sa twardzielki, wiec szanse sa duze.
Anda 08:40, 08 maj 2019

Makusia napisał(a)
Piękny masz ten ogród- normalnie zwiewną kieckę i rankiem biegać po rosie
Kukliki uwielbiam! Ciężko je niestety kupić- niby są oferty, ale wybór niewielki. Myślisz, że pomiędzy kulkami bukszpanowymi od południa, ale światło przysłania budynek sąsiada, więc słońce dociera rano i samym wieczorem dałyby radę? Dobrze by się komponowały z bukszpanem?

W moich okolicach (tzn. 60 km stad) jest producent kuklikow. Jesli chcesz, to podesle Ci adres i moglabys ewentualnie jakies zamowic.

To czy slonce czy cien, to zalezy od odmiany. Geum coccineum i Geum rivale wola cien. Geum chiloense wola slonce. Na dodatek wystepuja teraz mieszance tychze, wiec najlepiej po prostu wyprobowac Do bukszpanu chyba wszystkie byliny pasuja Kukliki nie sa duze, wiec lekko przed bukszpanami byloby ok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies