Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Helen 05:40, 22 maj 2019

Ewa, czy znasz się na cisach? Zrobiłam zdjęcie u siebie na starym cisie. Ale bardzo podobnie wygląda kilka nowych nasadzeń. Może uda Ci się stwierdzić co im dolega?
MalgosiaW 08:07, 22 maj 2019

Witaj. Wysłałam do sprzedawcy z all wiadomość w sprawie roślin I po ostrej wymianie zdań, zwłaszcza z mojej strony. Niestety nerwy mam słabe sprzedawca mnie przeprosił. W ramach zadośćuczynienia dostałam inne rośliny. Chcę wierzyć, że była to tylko pomyłka pracownika i się już nie powtórzy.

Niestety zakupy przez internet przypominają czasami zakupy kota w worku Ale bywa, że nie mamy wyjścia
sarenka 08:10, 22 maj 2019

Mówicie o kocimiętkę i o kotach,a znacie jakiś skuteczny specyfik,który będzie odstraszał koty, żeby nie obsikiwaly domu? Mało ogrodniczy temat
Anda 09:34, 22 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

mam różne kocimiętki ale przychodzące na przeszpiegi koty sąsiadów nigdy sie nią nie zainteresowały, natomiast koleżanka ma 3 koty, które natychmiast kocimiętkę w ziemię wtarzały

Dziwne to nie? Koty to jednak tajemnicze stworzenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:35, 22 maj 2019

Zana napisał(a)
Obejrzałam, przepiękny ogród, jestem zachwycona. Czy to ten odwiedzałaś?

Ten i jeszcze parę innych. Dwa albo trzy pokaże w osobnych wątkach, a te mniej spektakularne u mnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:39, 22 maj 2019

Annak napisał(a)
Ewuniu, czy jest jakieś racjonalne wyjaśnienie dlaczego moje kilkanaście róż, kupionych i wsadzonych jesienią nie mają żadnego pączka? Żadnego i żadna!!!
Zimę przetrwały raczej dobrze - dwie tylko musiałam mocno przyciąć i one słabo się zbierają, ale pozostałe spoko. Co może być przyczyną?

One w tym roku maja się korzenić, kwitnienie schodzi na drugi plan Zakwitną, jak korzenie nabiorą masy. Stworzenie kwiatów to duży wysiłek dla róży, tak więc jeśli w tym roku zakwitną, to nie od razu i nie aż tak obficie.
Anda 09:40, 22 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

U mnie kocimiętki brak, ale zauważyłam że sąsiedzkie koty uwielbiają podgryzać moje rozplenice.

Hehe, kocie obyczaje są nieprzewidywalne
Anda 09:40, 22 maj 2019

Helen napisał(a)
Ewa, czy znasz się na cisach? Zrobiłam zdjęcie u siebie na starym cisie. Ale bardzo podobnie wygląda kilka nowych nasadzeń. Może uda Ci się stwierdzić co im dolega?

Zaraz wpadnę, ale ekspertem na pewno nie jestem
Anna_ogrodni... 10:25, 22 maj 2019

Witaj Ewo
Z zainteresowaniem zobaczyłam filmiki ogrodów które Ty odwiedziłaś dziękuje ze mogłam je zobaczyć Napisałaś ze Kobieta z I filmu jest Polką, to super ze tworzy piękny ogród i można go zwiedzić
Ewuś a teraz jak zwykle mam pytanie zauważyłam na swoich bukszpanach larwy ćmy bukszpanowej i oczywiście te które znalazłam zniszczyłam ale co teraz czy mam walczyć czy lepiej zaraz wymienić na cisy? (nie chce mi się stale klęczeć i wyszukiwać larw a zauważyłam ze chorują duże bukszpany w ogrodzie pobliskiego sąsiada i on pewnie nic z tym nie robi i nie zrobi?
pozdrawiam serdecznie
Anda 10:27, 22 maj 2019

MalgosiaW napisał(a)
Witaj. Wysłałam do sprzedawcy z all wiadomość w sprawie roślin I po ostrej wymianie zdań, zwłaszcza z mojej strony. Niestety nerwy mam słabe sprzedawca mnie przeprosił. W ramach zadośćuczynienia dostałam inne rośliny. Chcę wierzyć, że była to tylko pomyłka pracownika i się już nie powtórzy.

Niestety zakupy przez internet przypominają czasami zakupy kota w worku Ale bywa, że nie mamy wyjścia

To dobra wiadomość, mimo wszystko. Przyznanie się do winy to już coś. I fajnie, ze inne rośliny dostałaś
No właśnie, czasem nie ma wyjścia i trzeba zamówić coś wysyłkowo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies