Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:53, 21 maj 2019

sarenka napisał(a)

Dziękuję ode fotki robić bo nie pada

Idz koniecznie. U mnie leje.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:56, 21 maj 2019

Byłam na wycieczce ogrodowej. Fotki pokaże jak wszystko posortuję

Na szybko zajawka na jeden piękny ogród, film który niedługo zniknie z mediateki

https://www.ardmediathek.de/ard/player/Y3JpZDovL25kci5kZS85NTM1MWUzMy00YjU5LTQ0ODItOWY3ZS02MjcwM2Y1ZjVmMTI/

oraz wcześniejszy, sprzed paru lat
https://www.garten-pristin.de/Pristin_150208_klein_1.mp4

Właścicielka jest Polką od lat mieszkającą w Niemczech.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 17:55, 21 maj 2019

Anda napisał(a)

Wypróbuj może Anabelki. Widziałam je w półcienistym ogrodzie i właścicielka mówiła, że dają radę.
mam Strong Anabelle w takim cienistym miejscu i potwierdzam - dają radę i to bardzo dobrze. Właśnie dlatego całkiem niedawno podzieliłam Anabelle i wsadziłam zamiast limek myślałam, że nie dadzą rady ale wstały. Żyją
Basilikum 18:14, 21 maj 2019

Hej hej macham z drogi. Nadrobilam troche zaleglosci. Napaslam oczy obrazkami chyba juz nie dam rady tej mediateki ogladnac. Strasz je duzo pracy w domu na mnie czeka.
Anda 18:51, 21 maj 2019

inka74 napisał(a)
mam Strong Anabelle w takim cienistym miejscu i potwierdzam - dają radę i to bardzo dobrze. Właśnie dlatego całkiem niedawno podzieliłam Anabelle i wsadziłam zamiast limek myślałam, że nie dadzą rady ale wstały. Żyją

Super
Anda 18:52, 21 maj 2019

Basilikum napisał(a)
Hej hej macham z drogi. Nadrobilam troche zaleglosci. Napaslam oczy obrazkami chyba juz nie dam rady tej mediateki ogladnac. Strasz je duzo pracy w domu na mnie czeka.

Te filmiki sa krotkie, raz 5 min. raz 3 min.

Kupilas jakies fajne roslinki? Albo dostalas?
Gosiek33 21:16, 21 maj 2019

Anda napisał(a)

Koty moich sąsiadów nie zwracają na moje kocimiętki uwagi. Nie wiem, czy to od kotów czy od kocimiętek zależy

mam różne kocimiętki ale przychodzące na przeszpiegi koty sąsiadów nigdy sie nią nie zainteresowały, natomiast koleżanka ma 3 koty, które natychmiast kocimiętkę w ziemię wtarzały
Zana 21:31, 21 maj 2019

Obejrzałam, przepiękny ogród, jestem zachwycona. Czy to ten odwiedzałaś?
Annak 21:32, 21 maj 2019

Ewuniu, czy jest jakieś racjonalne wyjaśnienie dlaczego moje kilkanaście róż, kupionych i wsadzonych jesienią nie mają żadnego pączka? Żadnego i żadna!!!
Zimę przetrwały raczej dobrze - dwie tylko musiałam mocno przyciąć i one słabo się zbierają, ale pozostałe spoko. Co może być przyczyną?
kaz742011 23:11, 21 maj 2019

Anda napisał(a)

Koty moich sąsiadów nie zwracają na moje kocimiętki uwagi. Nie wiem, czy to od kotów czy od kocimiętek zależy

U mnie kocimiętki brak, ale zauważyłam że sąsiedzkie koty uwielbiają podgryzać moje rozplenice.