Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:35, 21 maj 2019

inka74 napisał(a)
Szkoda, że ty tak daleko jesteś. Podobałoby ci się u Kwartecika...

Widziałam relację No szkoda, z wielu względów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 13:25, 21 maj 2019

Wróciłaś po weekendzie juppi Bo ja czekam na Ciebie jakbyś mogła zajrzeć do mnie na przedostatnia stronę na ten mój zaiste mało profesjonalny rysunek i poprawić co trzeba,gdzie dać Baronke,czy coś zimozielonego tam dosadzac i w ogóle jak Ty to widzisz?
Zakrecona 13:31, 21 maj 2019

Piękne zdjęcia, jak zwykle u Ciebie

Też mam w okolicy sporo kotów
inka74 15:35, 21 maj 2019

Czy ty może kupiłaś tę kokorycz? Bo ja właśnie ją kupiłam i się zachwycam jej listkami. I ciemnymi łodyżkami posadziłam na cienistej a za jesienną ozdobę służy rdzawa etatowa kokorycz
Anda 15:40, 21 maj 2019

inka74 napisał(a)
Czy ty może kupiłaś tę kokorycz? Bo ja właśnie ją kupiłam i się zachwycam jej listkami. I ciemnymi łodyżkami posadziłam na cienistej a za jesienną ozdobę służy rdzawa etatowa kokorycz

Tak, dokładnie tą Jest przepiękna. Te ciemne łodyżki i jasne listki z tym obrzeżem mnie urzekły. Miałam ją już dłużej na liście i wreszcie ją dostałam. Kupiłam jeszcze miniaturkę Polygonatum humile.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:40, 21 maj 2019

sarenka napisał(a)
Wróciłaś po weekendzie juppi Bo ja czekam na Ciebie jakbyś mogła zajrzeć do mnie na przedostatnia stronę na ten mój zaiste mało profesjonalny rysunek i poprawić co trzeba,gdzie dać Baronke,czy coś zimozielonego tam dosadzac i w ogóle jak Ty to widzisz?

Byłam
Anda 15:41, 21 maj 2019

Zakrecona napisał(a)
Piękne zdjęcia, jak zwykle u Ciebie

Też mam w okolicy sporo kotów

Dzięki U nas oprócz kotów jeszcze łasice i jakieś inne drapieżniki grasują.
inka74 15:53, 21 maj 2019

Też ciekawa ta niska. Ja na razie puste przestrzenie między jesienią wsadzonymi roślinami zapełniłam begoniami i niecierpkami. Cienista rabata nabrała koloru bo bez nich to tam mocno jesienne nasadzenia. Zawilce, trawy (ciekawe czy dadzą radę, hakonki owszem ale brązowe - test będzie). Obawiam się czy hortensje tam dadzą radę. Ogrodowa ładnie się zbiera. Co prawda cała zmarzła ale kwitnie na jednorocznych. Ale bukietowa? Limki w półcieniu nie dały rady.
Anda 16:00, 21 maj 2019

inka74 napisał(a)
Też ciekawa ta niska. Ja na razie puste przestrzenie między jesienią wsadzonymi roślinami zapełniłam begoniami i niecierpkami. Cienista rabata nabrała koloru bo bez nich to tam mocno jesienne nasadzenia. Zawilce, trawy (ciekawe czy dadzą radę, hakonki owszem ale brązowe - test będzie). Obawiam się czy hortensje tam dadzą radę. Ogrodowa ładnie się zbiera. Co prawda cała zmarzła ale kwitnie na jednorocznych. Ale bukietowa? Limki w półcieniu nie dały rady.

Wypróbuj może Anabelki. Widziałam je w półcienistym ogrodzie i właścicielka mówiła, że dają radę.
sarenka 16:28, 21 maj 2019

Anda napisał(a)

Byłam

Dziękuję ode fotki robić bo nie pada