Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 20:07, 21 lis 2019

daszum napisał(a)
Ewa u Ciebie jak zwykle duży ruch
Pooglądałam relacje z obydwu ogrodów. Zdziwiła mnie kondycja tego pierwszego ogrodu, bez podlewania. Ten drugi ogród wygląda jak park i dużo ludzi się w nim kręci.

Czy te ogrody zwiedzałaś razem z grupą miłośników ogrodów?

Oj tam ruch, u mnie już zimowa senność nastała

Ci ludzie na zdjęciach to członkowie mojego kółka ogrodniczego z którymi byłam na tej wycieczce. Dlatego ogród był tak pełen ludzi. Nas było ponad 30ści osób. Wycieczka trwała trzy dni i zwiedziliśmy na tej chyba 7 ogrodów, jedno arboretum i zaliczyliśmy dwie szkółki z roślinami. Kierowca juz jest do tego przyzwyczajony, że pół autobusu tonie potem w roślinach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 21:30, 21 lis 2019

Anda napisał(a)

Oj tam ruch, u mnie już zimowa senność nastała

Ci ludzie na zdjęciach to członkowie mojego kółka ogrodniczego z którymi byłam na tej wycieczce. Dlatego ogród był tak pełen ludzi. Nas było ponad 30ści osób. Wycieczka trwała trzy dni i zwiedziliśmy na tej chyba 7 ogrodów, jedno arboretum i zaliczyliśmy dwie szkółki z roślinami. Kierowca juz jest do tego przyzwyczajony, że pół autobusu tonie potem w roślinach

Fajne takie wycieczki. Sami je sobie organizujecie?
viva 21:31, 21 lis 2019

Ando, dziękuję za relację nie tylko z ostatniego ogrodu Ten spodobał mi się bardzo,zarówno część cienista jak i słoneczna. Pięknie utrzymany, a filmik dobrze dopełnia Twoją relację.
W części cienistej wypatrzyłam bylinę, którą mam od roku i jestem nią zachwycona. To Saruma henryi, czy ją znasz bliżej? Co raz jestem zaskakiwana ciekawymi, niewymagającymi bylinami u nas nieznanymi, albo mało popularnymi.
Pokażę u siebie na wątku jak w dobrej kondycji jest przez cały sezon.
Wracaj do zdrowia
Poppy 23:21, 21 lis 2019

Ewo, dzieki za kolejne relacje ogrodowe. Ciekawa jestem, ile jeszcze Ci ich zostalo na komputerze i wspomnieniach, przydadza sie do oslodzenia zimy

Mam nadzieje, ze antybiotyk zadzialal, i ze wszyscy wracacie do zdrowia w koncu.
Pociesze Cie, ze u nas to samo, lancuszek chorobowy, i przydaloby sie troche w koncu odpoczac, Swieta za pasem
paniprzyroda 21:16, 22 lis 2019

Dzięki za relację, ile ich by nie było, nie znudzą się Znalazłam fotkę tego mojego zawilca, co to nie mogę go rozgryźć
antracyt 09:00, 23 lis 2019

Ando, zajrzyj proszę do mnie i oceń, czy róża o którą pytam, może okazać się pnącą. Z góry dziękuję
daszum 21:10, 23 lis 2019

Ewa mam pytanie o różę Rokoko.
Czy widziałaś ją w rzeczywistości, czy wyrośnie z niej wielki krzak? Mam taką różę (nawet 3 szt), ale coś mi się nie zgadza z opisem. Ona u mnie ma bardzo duży kwiat (11 cm), ale on jest różowy, jedynie w pąku jest żółtokremowy.
kaz742011 09:27, 24 lis 2019

Ewuś macham . Dziękuję za odwiedziny. Melduję że w sen zimowy jeszcze nie zapadłam. Na razie knuję co by tu u mnie na wiosnę pozmieniać . Miskanty wylecą na pewno. Teraz szukam inspiracji co za nie posadzić .
Ania111 10:49, 24 lis 2019

Anda napisał(a)
Zapraszam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10114-ogrod-pani-sieglinde-dorn-ogrod-bez-podlewania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10139-ogrod-pani-aleksandy-pristin-w-gross-munzel-barsinghausen

Andy
A cóż to za piękny kraj krajobrazowy
I ta pielgrzymka

Pozdrawiam i ściskam
Anda 11:13, 24 lis 2019

Helen napisał(a)

Fajne takie wycieczki. Sami je sobie organizujecie?

Moje kółko ogrodowe to ogólnoniemieckie Towarzystwo Przyjaciół Bylin, a ja należę do grupy regionalnej Koeln/Bonn, która ma ponad 250 członków

https://www.gds-staudenfreunde.de/

Wycieczki naszej grupy regionalnej organizuje nasz zarząd. Każda grupa organizuje je samodzielnie, ale zgodnie z prawem dotyczącym takich towarzystw.

Poza tym oczywiście jeszcze prywatnie zwiedzam co nieco
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies