Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Dominika11 12:55, 23 cze 2020

oliwka napisał(a)

Hahahaha myślałam, ze jak sąsiedzi widzą taki ładny ogród to sami tez nabierają ochoty do pracy :0) ale do wszystkiego trzeba dojrzec.
u mnie na szczęście nabrali ochoty i złapali bakcyla ogrodowego
Ania111 13:18, 23 cze 2020

Ewa ,

Potrzebuje pomocy z różami.
Czy możesz zerknąć?
Mariposa 17:09, 23 cze 2020

Ewo, nie będę nic cytować, bo musiałbym wszystko, jak zawsze Nacieszyłam oczy, aż mi się zaśmiały do tych mistrzowskich ujęć
I właśnie zauważyłam, że mam taką samą kolorystykę na rabacie - a nie zgapiałam od Ciebie, po prostu lubię takie kolorki.
Ewo, jak duży rośnie Penstemon digitalis Black Tower? Dostałam od Asi Husker Red i zakochałam się w penstemonach na amen!
SylwiaBe 18:50, 23 cze 2020

O jaaa, Ewcia, to trzeba mieć za przeproszeniem łeb, żeby stworzyć takie nasadzenia, tak komponować rośliny, brawo!
Pszczelarnia 19:24, 23 cze 2020

Ando, dziękuję za wszelkie porady. To w lipcu maka pomnożę a echium wysieję na wiosnę (?).

Zamknęłam oczy i ... właśnie kupiłam sobie róże: Minerva, Poet's Wfite i Judy Dench.

Nie wiem, gdzie posadzę. Zrobi się jakąś roszadę.
BKosimkArt 20:42, 23 cze 2020

Ewuniu, cudowne zdjęcia, soczyste takie! Boskie no!
Rośliny oczywiście wspaniale skomponowane! Różę Summer Song muszę zapisać... no i princeska też cudna!
deszczowymaj 16:40, 25 cze 2020

Ewuniu mam pytanko moja teściowa chce abym zamówiła jej róże straciatella ..hmmm ale chyba nie ma takiej ? coś jej się pomyliło ? czy może jest jakaś o podobnej nazwie ?
Anda 16:49, 25 cze 2020

Katkak napisał(a)
Ewcia, ale cudne nasadzenia. Wszystkie mi się niezwykle podobają. Nie umiałabym wybrać jednej najładniejszej.

Kasiu, dziekuje W czerwcu jestnajladniej w ogrodzie. Potem sie wszystko uspokaja.

Catalinasdiary napisał(a)
Ale się wstrzeliłam w zdjęcia, zaczarowane u Ciebie się zakochałam w róży SS i ją kupiłam, czekam na jej pierwsze kwiaty. Do tej pory jarzmianki nie robiły na mnie wrażenia, ale wczoraj zobaczyłam pierwszy raz na żywo Romę i robi wow. Dopisuję na swoją listę zakupową.

Z SS bedziesz zadowolona, tylko musisz dac jej czas. W pierwszych latach zwiesza kwiaty, ale po 2-3 latach pedy beda mocniejsze Zapach ma cudny.

Do jarzmianek tez musialam dojrzec Moje mam od zeszlego roku dopiero. Teraz je uwielbiam. Sa takie delikatne

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:53, 25 cze 2020

gogo napisał(a)

Ewo, dziś w słońcu kolor Aprikoli trochę inny, ale mam wątpliwości czy to ona.
To rabatówka, powinna stać, a moja płoży się i ma wiotkie gałązki.
Chyba, że tak jest u niej, bo jest młoda i musi zmężnieć.

Moze tak byc, ze jest mloda i sie plozy na poczatku. Daj jej troche czasu My ogolnie mamy mlode roze w szkolce i trudno mi powiedziec, jaka bedzie za trzy lata U nas tez miala raczej wiotkie pedy.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:04, 25 cze 2020

Ania111 napisał(a)
Ewa ,

Potrzebuje pomocy z różami.
Czy możesz zerknąć?

Troszke pozno, ale bylam

Mariposa napisał(a)
Ewo, nie będę nic cytować, bo musiałbym wszystko, jak zawsze Nacieszyłam oczy, aż mi się zaśmiały do tych mistrzowskich ujęć
I właśnie zauważyłam, że mam taką samą kolorystykę na rabacie - a nie zgapiałam od Ciebie, po prostu lubię takie kolorki.
Ewo, jak duży rośnie Penstemon digitalis Black Tower? Dostałam od Asi Husker Red i zakochałam się w penstemonach na amen!

Dziekuje serdecznie
Te kolorki sa w tak wielu ogrodach, ze nawet nie podejrzewam Cie o zgapianie. Wielu z nas ma potrzebe wyciszenia sie w ogrodzie

Penstemon Dark Towers jest wzrostem podobny do Husker Red. U mnie w jednym miejscu ma ok. 90cm a w drugim 40 cm. To zalezy tez od stanowiska Penstemony sa super, trzeba je miec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies