Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:25, 13 maj 2021

asiak napisał(a)
Ewuś ja znowu z pytaniem do Ciebie
Zajrzysz do mnie?

asiak napisał(a)
Ewa jak na etacie doradztwa ogrodniczego
Ewuniu, ale to nie nasza wina, że Ty wszystko wiesz i super doradzasz i, że jesteś taka kochana

Ojej, No tak dobra to nie jestem, ale dziękuję za wiarę we mnie. Coś wiem, ale im więcej wiem, tym bardziej jestem przekonana o tym, że wiem bardzo mało

Zaraz wpadnę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:25, 13 maj 2021

sarenka napisał(a)
Ewa,może Ty byś mi coś doradziła u mnie w wątku? Niezmiennie temat drzew

Zaraz wpadnę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MartaCho 13:00, 13 maj 2021

Anda napisał(a)

Róże też lubią fusy od kawy, herbaty. Do tego skórki banana pokrojone na kawałeczki Dżdżownice też lubią fusy
Kora przekompostowana jest świetna do wszystkiego, ale wiadomo, to kosztuje niestety.
Targów zazdroszczę. U mnie na razie wszystko dalej odwołane.

Do tego ponoć ślimaki nie lubią fusów, więc jest to jeszcze większa ich zaleta
Fusów, nie ślimaków oczywiście
Makao_J 16:36, 13 maj 2021

Anda napisał(a)
Sś Obelisk

O ja pierdziu, Ależ ona już duuuża jest.
Przypomnij mi - ile mniej więcej ma lat?
Przez ten ostatnie 2 lata tak Ci wybujała?
gogo 20:38, 13 maj 2021

Ewo, dziewczyny mają rację, jesteś naszą forumową alfą i omegą
Zaglądam stale do Ciebie, nawet jak nie ma zdjęć, jest mnóstwo wiadomości
Helen 20:46, 13 maj 2021

Anda napisał(a)

Helen, zacznij robić bokashi. Serio. To bardzo kwaśny niby kompost, bo to jest jakby bardziej kiszonka. Przy okazji mogę Ci opowiedzieć jak ją robię
Oprócz tego mogłabyś pozbierać powierzchniowo ziemię spod jakichś iglaków razem z igłami. Dodać do tego fusy po kawie, liście dębowe. Kora nieprzekompostowana też zakwasza. Tylko wtedy musiałabyś przed położeniem jej rozsypać wiórki rogowe, bo mikroorganizmy rozkładające korę zużyją azot z gleby, a wiórki ten ubytek uzupełnią.

Jednak najpierw koniecznie sprawdź pH

Jeszcze nie zmierzyłam pH, ale przyjrzałam się nasadzeniom pod magnolią i stwierdziłam, że za blisko posadziłam czosnki i carexy. Trochę je przesunęłam i może będzie więcej oddechu.
Anda 21:27, 13 maj 2021

MartaCho napisał(a)

Do tego ponoć ślimaki nie lubią fusów, więc jest to jeszcze większa ich zaleta
Fusów, nie ślimaków oczywiście

Zalet ślimaki chyba nie mają Chociaż akurat te z domkami lubię i ratuję jak coś.
Anda 21:30, 13 maj 2021

Makao_J napisał(a)

O ja pierdziu, Ależ ona już duuuża jest.
Przypomnij mi - ile mniej więcej ma lat?
Przez ten ostatnie 2 lata tak Ci wybujała?

Hej, tutaj masz małe porównanie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=2230#post_7

Dziś ma ok. 3,5 m
Kasya 21:30, 13 maj 2021

Anda napisał(a)

Zalet ślimaki chyba nie mają Chociaż akurat te z domkami lubię i ratuję jak coś.

Wpierniczyly mi pół kepy monardy i ostrozki skróciły o polowe.... a nowe małe sadzonki zjadły w całości
Ja juz ich tez nie lubie
Anda 21:32, 13 maj 2021

gogo napisał(a)
Ewo, dziewczyny mają rację, jesteś naszą forumową alfą i omegą
Zaglądam stale do Ciebie, nawet jak nie ma zdjęć, jest mnóstwo wiadomości

Dzięki Grażynko, nawet nie wiem, co odpowiedzieć Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies