Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:39, 08 maj 2021

nicol21 napisał(a)
Ewa dorzuciłam ci kolejne zdj z Osakazuki.... takie jego minusy/moje "ale" do niego.

Dzięki serdeczne, myśle dalej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:40, 08 maj 2021

Wiaan napisał(a)
Ewa czym mogę wysciółkować różankę, czy kora przekompostowana będzie ok?

Tak, przekompostowana będzie dobra
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:41, 08 maj 2021

Waclaw napisał(a)

.
Mam podobnie z żonkilami. Po deszczach ich kwiaty są tak ciężkie, że łodyżki nie wytrzymują i łamią się.
Takie podpórki w przypadku piwonii zapobiegają jednak wykładaniu się łodyg. Jeśli przyjdzie deszcz - to trudno.

Jesli będę kiedyś wreszcie mieć nową rabatę, to zastanowię się jednak nad niepełnymi piwoniami. One są sztywniejsze
Anda 17:43, 08 maj 2021

kasia1 napisał(a)
Ewa, podziwiam tulipany. Wrzucałaś może zdjęcia kwitnących świdośliw? Mam straszne zaległości na forum... Kupiłam tydzień temu lamarcką. U mnie jeszcze śpi, tzn. nie kwitnie Nie dziwię się jej zresztą Ciekawa jestem tej Obelisk. Na nią pewnie też znajdzie się miejsce.

Hej, tak, wrzuciłam zdjęcia mojej Obelisk, str. 2307 bodajże
Gratuluje zakupu
Anda 17:44, 08 maj 2021

Milka napisał(a)

Koniecznie pokazuj judaszka, nazwa inna, ale kwiat wygląda podobnie, jak na moim.

Jasne, będę pokazywać
sarenka 19:50, 08 maj 2021

Anda napisał(a)

Nygdy nie daję kory na rabaty. Jedynie kompost i tam, gdzie dojdę, gdzie jest skrawek miejsca to mulczuję skoszoną trawą. U mnie byliny rosną tak gęsto, że ziemi nigdzie nie widać i chwasty też latem już nie rosną.

To chyba wypróbuję tą metodę
nicol21 21:29, 08 maj 2021

O jak fajnie, że się trochę cofnęłam i podejrzałam co tam u Ciebie w ogrodzie. Pięknie i kolorowo! ŚŚ obelik robi wrażenie! Ona też się ładnie na jesien wybarwia?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Waclaw 09:14, 09 maj 2021

Anda napisał(a)

Jesli będę kiedyś wreszcie mieć nową rabatę, to zastanowię się jednak nad niepełnymi piwoniami. One są sztywniejsze

Piwonie to piękne kwiaty. W sezonie jeżdżę do wrocławskiego botanika. Mają tam cudne szpalery. Podobnie z irysami. Co roku zapisuję nazwy. Niestety w handlu ich nie ma a w ogrodzie nie prowadzą sprzedaży nadwyżek.
Roocika 13:39, 09 maj 2021

Ewa, mam pytanie, jak wyszedł Twój eksperyment z włókniną?
U nas w dolnym ogrodzie nie wyszedł albo wyszedł inaczej, bo piękna trawka rośnie
Anda 13:50, 09 maj 2021

sarenka napisał(a)

To chyba wypróbuję tą metodę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies