Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:47, 07 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

z pewnością upchniesz, pionowy ciemny akcent

A wiesz, mam taką trawę Algäu ktora się niestety u mnie pokłada. Z innych miejsc już ją eksmitowanym. W jednym jeszcze jest. Eksmituję ja z tego ostatniego miejsca i posadzę Angelicę Dzięki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 12:49, 07 maj 2021

Angelica gigas też miałam dwa lata temu. Zebrałam nasiona ale wszystko było mizerne. A do kwitnienia nawet niezdolne. Kilka dni temu Kwartet wypatrzyła jedną sieweczkę na rabacie Ja bym nawet nie zauważyła
Anda 12:53, 07 maj 2021

April napisał(a)
Angelica gigas też miałam dwa lata temu. Zebrałam nasiona ale wszystko było mizerne. A do kwitnienia nawet niezdolne. Kilka dni temu Kwartet wypatrzyła jedną sieweczkę na rabacie Ja bym nawet nie zauważyła

Ona chyba lubi żyzne gleby. Giganty żarelka potrzebują
A może u Ciebie dałaby radę Crambe cordifolia?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kaz742011 13:23, 07 maj 2021

Anda napisał(a)

Tak, sieje się, widziałam u Ciebie te siewki

Dzięki to nie wyrywam .
nicol21 18:18, 07 maj 2021

Ewa dorzuciłam ci kolejne zdj z Osakazuki.... takie jego minusy/moje "ale" do niego.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiaan 21:21, 07 maj 2021

Ewa czym mogę wysciółkować różankę, czy kora przekompostowana będzie ok?
Waclaw 22:26, 07 maj 2021

Anda napisał(a)

Niestety, one maja tak duze kwiaty, ze w czasie mocnych ulew lamia sie na tych podporkach.

.
Mam podobnie z żonkilami. Po deszczach ich kwiaty są tak ciężkie, że łodyżki nie wytrzymują i łamią się.
Takie podpórki w przypadku piwonii zapobiegają jednak wykładaniu się łodyg. Jeśli przyjdzie deszcz - to trudno.
kasia1 08:32, 08 maj 2021

Ewa, podziwiam tulipany. Wrzucałaś może zdjęcia kwitnących świdośliw? Mam straszne zaległości na forum... Kupiłam tydzień temu lamarcką. U mnie jeszcze śpi, tzn. nie kwitnie Nie dziwię się jej zresztą Ciekawa jestem tej Obelisk. Na nią pewnie też znajdzie się miejsce.
Milka 12:00, 08 maj 2021

Anda napisał(a)

Narcyzy lubię bardziej od tulipanów. Nie kapryszą i ogólnie lubię ich kształt
Thalia to mus.

Dzięki Kasiu

Stale mam w planie do kupienia, a potem nazwa mi umyka
Milka 12:01, 08 maj 2021

Anda napisał(a)
Goryczca, judaszek, Pulsatilla, jabłonka

Koniecznie pokazuj judaszka, nazwa inna, ale kwiat wygląda podobnie, jak na moim.