Edziu, wieki Cie tu nie było Fajnie, że wpadłaś. Ja też rzadziej wpadam, ale jednak jeszcze tu jestem. Fajnie tak sobie porozmawiać z pokrewnymi duszami
Ja teraz już tylko no dig będę powiększać rabaty, mimo, że to o wiele dłużej trwa. Trzeba mieć czas na to.
Kupiłam sobie zeszłej jesieni całą balę kartonu falistego. Starczy mi na trochę
Mam nadzieję, że wszystkie mi wzejdą. Ciekawa jestem, którym się u mnie spodoba.
Fajne są te żmijowce. Jest ich kilka rodzajów. Mam nadzieję, że się u mnie zadomowią. Miałam już Echium plantagineum, nawet się wysiał, ale potrzebuje trochę więcej miejsca obok siebie, inaczej ginie.
Wszystko będę wysiewać. Wyfikanych bylin i jednorocznych mamy bardzo mało. W pobliżu nie ma niestety producentów takich roślin.
März bis April im Gewächshaus, oder in derselben Zeit direkt ins Freiland säen. Die Samen vor der Aussaat 1-2 Tage in Wasser quellen lassen, ggf. leicht anritzen. Samendick mit Erde bedecken. Tiefere Temperaturen (um 10°C) begünstigen die Keimung. Nach der Keimung wieder wärmer stellen. Keimdauer: 2-4 Wochen.
Postaram się zastosować, zobaczymy, czy mi się uda.
Nie tnij jej teraz. W ogóle nie tnij długich pędów. Prowadź je poziomo. Na tych pędach wytworzy wtedy dużo krótkopędów, które zakwitną. Te pędy, które już kwitły na czubku, przytnij wiosną, ale tylko troszkę. Masz fotkę jakąś?
Daj jej w zimie (luty) zleżałego obornika końskiego. Teraz możesz zrobić kopczyk z dobrej ziemi. Latem podlewaj gnojówką z pokrzywy, tak ze 2-3 razy.