Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:12, 19 lis 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak podejrzewałam, że do normalności po czymś takim to jeszcze długa droga. Najbardziej żal Tych co stracili wszystko i bliskich też. A jeszcze jak nie mogą ponownie budować to tym bardziej, choc osobiście ja bym się bała znów zamieszkać w takim miejscu, tylko co zrobić jak akurat tam masz działkę i masz świadomość, że jej nie sprzedasz bo kupca na zalewową takim stopniu raczej trudno będzie znaleźć. Stracili wszystko i z czym tu zaczynać w innym miejscu od nowa Brak wykonawców w okolicy przy takiej skali zniszczeń był do przewidzenia niestety.... Tylko co zrobić jak trzeba czekać lub szukać z odleglejszej okolicy, a to nie każdy chce do pracy daleko dojeżdżać, choć w tej akurat branży to często właśnie dojeżdżać trzeba. Bardzo Wam wszystkim kibicuję by jak najszybciej życie wróciło do normy, ale wiem że to ogrom pracy do wykonania. Taka tragedia potrafi złamać najtwardszego człowieka, ale póki życia nie stracili póty jest nadzieja i tego się trzeba łapać.

Całe szczęście pomoc dla tych ludzi jest duża. Wiele osób z innych rejonów Niemiec (i prywatnych, i firmy ) przyjeżdzają i pomagają. Nieodpłatnie. Solidarność jest ogromna. Nikt się nie spodziewał aż takiej. Ci, którzy stracili wszystko mogą mieszkać za darmo w hotelach, jeśli nie mają gdzie iść. Finansowo też nie jest tak źle, bo częściowo te straty są pokrywane z kasy państwa. Ale wiadomo, nie da się pokryć wszystkiego. Wiele osób nie miało ubezpieczenia i tym jest najciężej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:13, 19 lis 2021

Helen napisał(a)
Też Wam kibicuję, żebyście już mogli żyć normalnie.

Dziękuję Mam nadzieję, że latem już większość będzie jak dawniej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:14, 19 lis 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Chryzantema jest niesamowita.Nie wiesz jaka odmiana?

Wspolczuje powodzi.Piekne to, ze w takich momentach ludzie sobie pomagaja.

Niestety nie wiem. Kupowana chyba jako nn. Tak dawno, że nie pamiętam

Tak, solidarność w czasie powodzi duża, całe szczęście.
Anda 09:15, 19 lis 2021

Waclaw napisał(a)

Tak trudno czyta się takie wieści.
Tak ogromny żal ogarnia.

Mam tylko nadzieje, że to się już nie powtórzy.
Anda 09:21, 19 lis 2021

Alija napisał(a)
To bardzo smutne, co piszesz, ale tak to już zwykle jest. Kiedy wydarzy się jakaś tragedia wszyscy dużo o tym mówią, a potem wracają do swoich spokojnych domów, zapominają o tym, że na powrót poszkodowanych do normalnego życia trzeba czasu i pieniędzy.
Pozdrawiam.

Tak, to prawda. Większość ludzi już pewnie zapomniała, choć solidarność i pomoc naprawdę była i jest duża. Takiej tragedii jak teraz jeszcze nigdy tu nie było. Mam nadzieję, że już się nie powtórzy.
sylwia_slomc... 18:28, 19 lis 2021

Anda napisał(a)

Całe szczęście pomoc dla tych ludzi jest duża. Wiele osób z innych rejonów Niemiec (i prywatnych, i firmy ) przyjeżdzają i pomagają. Nieodpłatnie. Solidarność jest ogromna. Nikt się nie spodziewał aż takiej. Ci, którzy stracili wszystko mogą mieszkać za darmo w hotelach, jeśli nie mają gdzie iść. Finansowo też nie jest tak źle, bo częściowo te straty są pokrywane z kasy państwa. Ale wiadomo, nie da się pokryć wszystkiego. Wiele osób nie miało ubezpieczenia i tym jest najciężej.

Państwo stanęło na wysokości zadania, ludzie też solidarni. A u nas...o czymś takim można marzyć...
Dobrze, że nie zostali z tym sami
Johanka77 09:27, 20 lis 2021

Anda napisał(a)

Śliczne! Uwielbiam
A wiesz, że knautia z Twoich nasion mi w tym roku wyrosła ta, co ją wypieliłam
Basilikum 19:20, 20 lis 2021

Oh tak oby sie nie powtorzylo juz nigdy. Straszne, tak bez domu zostac.

Pozdrawiam Ewo serdecznie
Wiaan 11:05, 26 lis 2021

Ewa, jeśli u mnie zapowiadane są minimalne przymrozki to powinnam zakopczykować róże, czy jeszcze poczekać? Posprzątałam liście z rabaty i nie wiem czy czekać, czy już sypać śnieg zapowiadają.
Anda 13:00, 26 lis 2021

Johanka77 napisał(a)

Śliczne! Uwielbiam
A wiesz, że knautia z Twoich nasion mi w tym roku wyrosła ta, co ją wypieliłam

Dziękuję Dobrze, że Knautia taka waleczna, super. Jeśli nie wypielisz siewek, to zostanie w ogrodzie na dłużej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies