Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Napia 21:23, 08 mar 2016

Na początku zaskoczyłaś mnie tymi mieczykami, bo pamiętam, że one nie zimują w gruncie. Ale doczytałam
Też jestem ciekawa, czy to chwast czy może jednak jakaś piękna królewna Wszyscy obstawiają jednak brzydką siostrę Kopciuszka i pewnie tak jest
Kawa 08:11, 09 mar 2016

hej Ewuniu
fotki cud miód ....

wiosna wiosna

ps. warunkami na drogach nie strasz .....
laurowisnia 10:16, 09 mar 2016

Wiosna pięknie pokazana, ciemiernik jednak kwitnie po tym przesadzaniu.
Mam też tego chwasta i kiedyś również główkowałam nad nim, co mi to ciekawego wyrosło. Nie znam jednak jego nazwy.
Anda 11:10, 09 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Bingo.. tylko naprostuję i raczej obstawię Niecierpek gruczołowaty. Mam takiego pod płotem.. walczę z nim co roku.

Wygląda tak jak opisała Irenka.. na długiej łodydze są kwiatki bladoróżowe.. brzydkie.

99,9% na chwast.

Koło dąbrówki to nawet nie leżało.

No to chyba nawet nie będę za długo czekać i w weekend to usunę. Nie chcę, żeby się rozprzestrzeniało rozłogami.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:12, 09 mar 2016

jankosia napisał(a)
himalajski i gruczołowaty to ta sama roślina Podobno tylko bardzo nierozważni ogrodnicy ją uprawiają bo jest mega inwazyjna. Tylko jak oglądam foty w necie to te liście mi nie pasują jakoś... Mają wyraźne ząbki na liściach a twoje na fotach nie. Uwielbiam takie zagadki, śledzę tą dyskusję jak dobry serial
A poza tym wiosnę pokazujesz, ale u Ciebie znacznie dalej wiosna posunięta. Znacznie dalej

Serial zakończy się niestety w weekend. Główny bohater zostanie usunięty Nie chcę ryzykować inwazji, tej jakby nie było bardzo lubianej przez pszczoły rośliny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 11:13, 09 mar 2016

U nas dzisiaj zima wróciła. Śniegu po horyzont
Anda 11:13, 09 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nie musi to być niecierpek, ale też chwast! Może w wolnej chwili odnajdę gdzieś nazwę.

Hanuś, jak zwał tak zwał. Nie chcę ryzykować inwazji. Muszę się uważnie rozejrzeć w ogrodzie, czy to się jeszcze gdzieś indziej rozsiało.
Anda 11:14, 09 mar 2016

Napia napisał(a)
Na początku zaskoczyłaś mnie tymi mieczykami, bo pamiętam, że one nie zimują w gruncie. Ale doczytałam
Też jestem ciekawa, czy to chwast czy może jednak jakaś piękna królewna Wszyscy obstawiają jednak brzydką siostrę Kopciuszka i pewnie tak jest

Bardzo się cieszę na te mieczyki i mam nadzieję, że się nie rozczaruję
Pewnie chwast i dlatego go jednak zawczasu usunę.
Anda 11:15, 09 mar 2016

Kawa napisał(a)
hej Ewuniu
fotki cud miód ....

wiosna wiosna

ps. warunkami na drogach nie strasz .....

Dzięki Kamilko
Ja nie straszę, ja ostrzegam. Dzisiaj już jest lepiej
jankosia 11:16, 09 mar 2016

Anda napisał(a)

Serial zakończy się niestety w weekend. Główny bohater zostanie usunięty Nie chcę ryzykować inwazji, tej jakby nie było bardzo lubianej przez pszczoły rośliny.

:'(
Ale jeśli to ten niecierpek to on jest najgorszy bo się sieje okropnie a nie dlatego że rozłogi. Może jeszcze chwilkę zaczekasz? Zresztą, no twój ogródek My ogrodnicy zawsze coś przywleczemy a potem to się potrafi rozprzestrzenić i nie do opanowania Ja się za często daję ponieść dzikiemu pięknu a potem zdarza się że żałuję. To może i dobrze że masz głowę na karku