Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 22:37, 15 sty 2025

Miskantowo napisał(a)
Ojej, szkoda roślin.
Gdzie napadało az tyle śniegu, w jakiej okolicy???

W okolicach Szemuda...
Magara 23:41, 15 sty 2025

Rumianko, u mnie podobnie, to wiesz, ale śniegu jeszcze więcej
Jest szczęśliwie teraz odwilż. Są szanse, że te masy śniegu do maja stopnieją
Mocno trzymam kciuki, żeby straty były jak najmniejsze, cmokam
Kordina 00:22, 16 sty 2025

Jeju, aż tyle śniegu?? Jak w moim dzieciństwie a ze schodów to widzę, że na sankach można było zjechać
Rumianka 11:02, 16 sty 2025

Magara napisał(a)
Rumianko, u mnie podobnie, to wiesz, ale śniegu jeszcze więcej
Jest szczęśliwie teraz odwilż. Są szanse, że te masy śniegu do maja stopnieją
Mocno trzymam kciuki, żeby straty były jak najmniejsze, cmokam

Cały śnieg, który był przeznaczony na całe Kaszuby spadł widocznie głównie u Ciebie, a reszta poszła do mnie...Poczekamy zobaczymy, co z roslinami...
Rumianka 11:04, 16 sty 2025

Kordina napisał(a)
Jeju, aż tyle śniegu?? Jak w moim dzieciństwie a ze schodów to widzę, że na sankach można było zjechać

Zdecydowanie można było zjeżdżać na saneczkach, ale nie zaryzykowaliśmy, by nie stracić nadwątlonego uzębienia...
Basieksp 11:36, 16 sty 2025

U nas wiało i chyba cały ten śnieg do Was przewiało, naprawdę mocno Was zasypało. Dobrze, że się zbytnio nie forsujecie z tym śniegiem, czasami trzeba trochę odpuścić, poczekać, by większej szkody nie zrobić, sobie i roślinom. Roślin nie widać, można by przez przypadek coś połamać, dobrze, że czekacie na roztopy. Trzymam kciuki, by strat było jak najmniej
Joku 12:03, 16 sty 2025

W waszych rejonach chyba jest nasz lokalny biegun zimna. Dużo tam pagórków, jadąc trasą Kaszubską widać jak się teren wznosi do góry. A na południe jeszcze więcej pagórków i jeszcze wyżej dlatego Magara tak oberwała.
U mnie też trochę śniegu spadło, ale mniej niż w waszych rejonach. No, ale ja bardziej na północ i bliżej morza.
Rumianka 12:34, 17 sty 2025

Basieksp napisał(a)
U nas wiało i chyba cały ten śnieg do Was przewiało, naprawdę mocno Was zasypało. Dobrze, że się zbytnio nie forsujecie z tym śniegiem, czasami trzeba trochę odpuścić, poczekać, by większej szkody nie zrobić, sobie i roślinom. Roślin nie widać, można by przez przypadek coś połamać, dobrze, że czekacie na roztopy. Trzymam kciuki, by strat było jak najmniej

Basiu, jak się jest młodym to można wyrywać drzewa z korzeniami, ale jak przychodzi SKS, to pracę trzeba sobie dawkować, by nie stracić formy do reszty... Snieg stopnieje i wszystko bedzie wiadomo...co przeżyło, a co poległo.
Rumianka 12:36, 17 sty 2025

Joku napisał(a)
W waszych rejonach chyba jest nasz lokalny biegun zimna. Dużo tam pagórków, jadąc trasą Kaszubską widać jak się teren wznosi do góry. A na południe jeszcze więcej pagórków i jeszcze wyżej dlatego Magara tak oberwała.
U mnie też trochę śniegu spadło, ale mniej niż w waszych rejonach. No, ale ja bardziej na północ i bliżej morza.

Masz rację Jolu z tym biegunem zimna, bo ja tez juz ok kilku sezonów zauważyłam, że u nas zawsze jest wiecej sniegu niż w pozostałych rejonach...ale na to wpływu jednak nie mamy...
Rumianka 12:39, 17 sty 2025

Trochę śniegu stopniało i coś juz pomału widać...berberysy i hortki przygniecione

no i kratka podpierajaca klona Ginnala złamana, łącznie z badylkiem klonowym...