Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Kasya 12:22, 22 lut 2016

Sylvana napisał(a)

"Błąd wczytywania strony" ?

u mnie sie otwiera...
AsiaK_Z 12:22, 22 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
no jak to co, że TAK ???!!!!

Zabrzmiało jak oświadczyny hahahhaa
Dominika11 12:22, 22 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Odpiszę na pw.
czekam
Dominika11 12:23, 22 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Zabrzmiało jak oświadczyny hahahhaa
patrząc w sumie na to,- mozna by tak rzec, bedzie jakąś częścią - mam nadzieję
hanka_andrus 12:44, 22 lut 2016

Podsumowując Wasze dyskusje kobietki, powiem tak:
Tworzymy ogrody dla siebie i swojej rodziny. Owszem kierujemy się tym co widzimy i nam się aktualnie podoba u innych, ale i tak realizacja będzie swoja własna wg potrzeb i możliwości.
Jestem na tym forum od prawie początku. Wiele było zmian, poglądów, trendów. i żeby być ze sobą w zgodzie, co szczególnie podkreślam, nie proszę o rady w sprawie projektów rabat.
A widzę, że tu przede wszystkim liczy się na gotowce. Owszem można komuś doradzić, ale nie z wszystkich rad się korzysta.
Wybacz Sylvio, że akurat u Ciebie to piszę. Ciebie to nie dotyczy, Ty przyszłaś na forum z ukształtowanym ogrodem, jakimś zamysłem i dalej to ciągniesz po swojemu, nie bacząc na zachwyty i komentarze nie przychylne.
Jesteś sobą, i pewnie dlatego Ciebie denerwuje sztampa.
Tak jak i mnie.
I trzymaj się swego, jeżeli jesteś o tym przekonana. Każdy ogród inny niż nasz, jest piękny, ale wg gustu jego właściciela, A może właśnie dlatego.
Ja nie bywam w wielu ogrodach, a i u mnie bywa niewielu, ale coś za coś. Albo tylko forum, albo jeszcze inny świat. Poza netem jest na pewno ciekawiej i korzystniej. Zawarte tu przyjaźnie warto podtrzymywać, a przypadkowymi wpisami, raczej nie przejmować się zbytnio,
Dyskusji nie obserwowałam, ale czuję jakąś gorycz. Wyluzuj dziewczyno. Idzie wiosna.
Pozdrawiam wszystkich Twoich gości, a Ciebie ściskam z ogromną życzliwością.

sylwia_slomc... 12:58, 22 lut 2016

Nic dodać nic ująć Hanuś
A ty kofana nie żegnaj się z nami, bo ja tu czekam na fotki z reszty ogrodu jak na szpilkach.....i myślę , że nie ja jedna
Też mi czasu na wszystko brakuje.....ale przecież z pół godzinki tygodniowo może uspyrlasz dla nas jak już go całkiem miała nie będziesz.
Nie musisz przecież pisać u innych , ale zarządzaj choć troszkę swoim wątkiem i nie żałuj nam ogrodu i swojego towarzystwa choćby mocno okrojonego
Pamiętaj , że jest tutaj wielu ludzi, którzy Ci życzą jak najlepiej i trzymają kciuki, za Twoje zmagania i za ogród jaki tworzysz
Dominika11 13:04, 22 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nic dodać nic ująć Hanuś
A ty kofana nie żegnaj się z nami, bo ja tu czekam na fotki z reszty ogrodu jak na szpilkach.....i myślę , że nie ja jedna
Też mi czasu na wszystko brakuje.....ale przecież z pół godzinki tygodniowo może uspyrlasz dla nas jak już go całkiem miała nie będziesz.
Nie musisz przecież pisać u innych , ale zarządzaj choć troszkę swoim wątkiem i nie żałuj nam ogrodu i swojego towarzystwa choćby mocno okrojonego
Pamiętaj , że jest tutaj wielu ludzi, którzy Ci życzą jak najlepiej i trzymają kciuki, za Twoje zmagania i za ogród jaki tworzysz
dobrze powiedziane, podpisuję sie obiema recami
Sylvana 13:08, 22 lut 2016

Haniu Ty potrafisz zawsze wszystko ująć w tak właściwy i niekonfliktowy sposób, że tylko zazdroszczę...ale jednocześnie bardzo dziękuję.
To nie prawda, że masz mało gości - ja do Ciebie ciągle zaglądam ale nic nie piszę bo za głupia jestem.
Czasem jak patrzę na inne ogrody to się zachwycam i też bym tak chciała...zaczynam rysować a następnego dnia patrzę na to i się zastanawiam - gdzie tu jest Sylwia? Widzę jej coraz mniej i dlatego się denerwuję i muszę nabrać dystansu. Jestem osobą bardzo emocjonalną i denerwują mnie czasem pewne rzeczy, a w dodatku nie potrafię się pohamować....dochodzę do wniosku, że może to forum nie jest dla mnie.
Więcej zamętu wprowadzam niż dobrych rad....bo tak naprawdę to jeszcze nie wiele wiem i kieruje się głównie względami estetycznymi.
Zamykam komputer i zaczynam od czystej karki....jak coś z tego wyjdzie to pokażę...jak nie to wyląduje w koszu.
Pozdrawiam Wszystkich i dziękuje Ci Haniu jeszcze raz i równie gorąco ściskam.
Sylvana 13:13, 22 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nic dodać nic ująć Hanuś

Dziękuje Ci z całego serducha za dobre słowo...ale nie mam już tak wiele do pokazywania jak myślisz, a na zmiany obecnie chyba nie mogę sobie za bardzo pozwolić z wielu względów.
Prawda jest taka - jak nie zaglądasz do innych wątków to nikt nie zagląda do Ciebie - i tyle.
Zaglądam do Ciebie bo bardzo Ci kibicuje i trzymam kciuki....a to że u Ciebie ciągle coś się dzieje to też dla wielu atrakcja.
Gardenarium 13:17, 22 lut 2016

A ja myślę, że za bardzo się przejmujesz tym swoim ogrodem. To nie tak ma być. Frustracja, że nie wyszło? że do kosza? Nie. Tworzenie ogrodu ma być przyjemnością, bo jeśli nie jest, to po co komu ten ogród?

Czy jego wielkość, ogrom roślin potrzebnych do zapełnienia cię nie przerosła?
Wszak sami go robicie, to ogrom prac dla firmy, a co dopiero dla czterech rąk?

To także ogromne koszty, bo nie da się rozmnożyć wszystkiego, trzeba poza tym mieć czas.

Nie dąż tak uparcie, że Sylvana to musi mieć inaczej, bo nie będzie Sylvaną?
Tyle jednakowych roślin cieszy w różnych ogrodach na świecie, więc to nic złego mieć to, co mają inni. Inaczej gatunków by zabrakło. Na siłę chcesz robić zupełnie coś innego, tylko może się okazać że już nie ma co. Bo zawsze takie same coś znajdziesz u innych.

Forum powstało po to, aby pokazywać piękne ogrody, pracę, która cieszy nas i to że możemy się nią podzielić z innymi. Taki jest sens udziału w takim miejscu.

Twoja praca cieszy innych, więc tego się trzymaj, a nie musisz przy tym mieć "Sylvany mistrzostwa świata". I tak masz inaczej. Bo o takie kamienie trudno na świecie i nie każdy je ma i umie tak ułożyć jak ty.

Pozdrawiam

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies