Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 22:48, 22 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Sylwio Ty jesteś Artystką więc masz inną wrażliwość, patrzę na Ciebie jak na mojego eM widzę podobieństwo Inaczej widzicie świat stąd ta frustracja, i ten perfekcjonizm...
Aby wszystkich tu odwiedzić trzeba by było całego dnia, to jest niemożliwe... Czasami bywam w ogrodach czytam i się nie odzywam bo się nie znam i nie mam nic do powiedzenia tylko się uczę
Pozdrawiam Cię serdecznie i przytulam

Dziękuję Kami - kochana jesteś....a takie porównanie to dla mnie największa nagroda
Ja też czytam i się uczę, robię notatki, wszystko na kartkach a potem jak chcę coś znaleźć......bo przecież gdzieś to było....to muszę przewertować całą stertę makulatury.
Ściskam mocno i dziękuję
Sylvana 23:08, 22 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Ogrody natychmiast tworzą się przez specjalistów, nie przez amatorów. Amatorzy musza mieć cierpliwość i sposób na życie. Jeżeli domownicy nie podzielają Twojej pasji, to rozumiem Twój zły stan. To może dołować.
Ale może za często te zmiany robisz? Faceci ich nie lubią. Dlatego kochają trawniki.

Może przydziel mu jakieś stałe rzeczy do roboty? Np. przycinanie drzewek, krzewów, kopanie warzywnika, kompostownik, sama nie wiem coś z czym się będzie identyfikował. I chwal emusia, że jak on coś zrobi, to zawsze porządnie wygląda. I zasięgaj jego rady czasami. Z czasem się wciągnie,

Mojego 30 lat przyzwyczajałam, aż na koniec sam szedł do ogrodu i wiedział co trzeba zrobić. Ale to tak na marginesie. Ogród jest Twój, ale i Twojej rodziny. Korzystają z niego, biegają, opalają się i jeszcze masę innych korzyści z tego jest, chociażby ten bukiet na stole, za który nie trzeba płacić w kwiaciarni, Ech... Gdzie te kwiatki?
Już czekam na to tupanie przy rabatach, a że nie mam siły na wiele rzeczy, to mam tak jak mam, i szlus.
I takiego podejścia Tobie życzę. Buźka.

Mój eM chciał oczywiście trawnik....jak najwięcej trawnika....w ogóle to mógłby być tylko trawnik i drzewa....reszta jest nie potrzebna.
Kiedy mi się zamarzyło trochę kolorku, zaczęłam wprowadzać zmiany, ale......zaczęłam od powiększania trawnika....wycięłam kilka drzew - sama....przeniosłam dawny ogródek - sama (były tam już dość spore rośliny, więc i bryła była nie mała, ale co tam)....zbudowałam schody, żeby było lepsze zejście nad staw - z tej pustej przestrzeni trawnika (nawet ich nie widział skończonych).
eM jest cały dzień w pracy - poza tym to gatunek blokowca, nie wychodzi do ogrodu poza słonecznymi dniami w lecie i nic nie robi w ogrodzie.
Jak mi obiecywał pomoc przy schodach to czekałam od wiosny do jesieni i w końcu sama skończyłam - nie liczę na pomoc, bo takiej mieć nie będę miała, w cuda nie wierzę, nawet za 30 lat.
Sił też mam coraz mniej bo kamienie mi zdrowie nadszarpnęły, więc niedługo będę tylko kosić.

Macham spracowaną łapą i pozdrawiam
Sylvana 23:11, 22 lut 2016

Agatek napisał(a)
Sylwia
chyba już wszystko napisano, ja mogę Cię tylko wirtualnie przytulić i prosić, żebyś nie opuszczała nas

Dziękuję...bardzo mi miło...i obiecuję, że się jeszcze zastanowię
Sylvana 23:12, 22 lut 2016

Makao_J napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/420523683936008657/

Ale to ładne.

Prawda.... i tak jakoś ciut do mnie podobne..... przypadkiem
Sylvana 23:13, 22 lut 2016

iwka napisał(a)
Sylwia uszy do góry, masz piękny ogród

Czekam na lepszy humor i zmianę avatarka. Ten, przypomniał mi o czymś strasznym, chociaż teraz już się z tego śmieję Jak odgonisz swoje smutki to Ci opowiem

Indiana Jones ?
Sylvana 23:20, 22 lut 2016

ryska napisał(a)
Ja też zaglądam, nie piszę ale czytam i podziwiam Twoje zdjęcia. Pozdrawiam

Dziękuję.....nie wiedziałam, że tyle osób tu zagląda....cieszę się.
Pozdrawiam gorąco

Sylvana 23:21, 22 lut 2016

Flower1 napisał(a)
ciepełko przesyłam

Dziękuję....już mi lepiej
AnnaCh 23:24, 22 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Dziękuję.....nie wiedziałam, że tyle osób tu zagląda....cieszę się.
Pozdrawiam gorąco
Jak to nie wiedziałaś? Sylwia, ja nie piszę za dużo, bo mi ostatnio doby brakuje, ale zaglądam zawsze. Twój ogród jest wyjątkowy i jak tylko mam plusika przy Twoim wątku, to od razu otwieram
Sylvana 23:24, 22 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
A nie mówiłam Cała masa świetnych ludzi u Ciebie bywa........zostań z nami

Dużą niespodziankę mi wszyscy dzisiaj sprezentowali....nie sądziłam, że tyle osób tu zagląda....i że będzie chciało im się coś napisać....myślałam, że tak sobie wyjdę po angielsku i już
kamila66 23:26, 22 lut 2016

Sylwia jest takie przysłowie, że jeśli już coś facetowi powiedziałaś to nie musisz mu przypominać co pół roku... moj eM przywiesza tak lampy od 6 lat... w ogrodzie kosi trawnik i pali śmieci ogrodowe... w drewnie pracuje chętnie więc ławeczki, pergolki mam od rączki ale to mało w porównaniu do ogromu pracy jakiej potrzebuje ogród.