Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 10:59, 30 lis 2016

margaretka3 napisał(a)

Szaleństwo??? Chyba trzeba wymyślić nowe słowo, bo to stanie się nieadekwatne na określenie tego, co się będzie u Ciebie działo wiosną
Gdzie złożyłaś zamówienie?

Nie przesadzajmy część to warzywa W Leg...
lojalna_ 11:01, 30 lis 2016

Wendy79 napisał(a)

Rączki już zacieram i czekam na wiosnę Psssyt, nikomu nie mów, ale właśnie złożyłam zamówienie na nasiona (liczba z przodu zaczyna się na pięć) + nasionka z wymiany. Oszalałam Szaleństwo wysiewów będzie

;))) nie powiem ))))
Wendy79 11:04, 30 lis 2016

Red Baron musi być( eM), mogę go ewentualnie podzielić i część posadzić po drugiej stronie, jako nawiązanie. W bylinowej będę miała takie wyraźne punkty w podobnym kolorze (jak go nazwać bordo? ciemna czerwień? ciemny róż?) np.krwawnik, mini pęcherznica, knautia.
AgataP 11:10, 30 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Red barona zawsze możesz przesadzić.
Kłosowce są wysokie, trzeba liczyć te 150 cm, dochylenia chyba wynikają z żyzności gleby i tego, jak czesto się je przesadza (haha to o mnie).
Szaleństwo??? Chyba trzeba wymyślić nowe słowo, bo to stanie się nieadekwatne na określenie tego, co się będzie u Ciebie działo wiosną
Gdzie złożyłaś zamówienie?

Gosia ma rację - red barona możesz przesadzić, dlatego ja nie biorę go pod uwagę lecz zieloną imperatę, jest delikatniejsza w odbiorze.
Kłosowce możesz kupić w kłączach na wiosnę, pięknie się rozrosną, tak samo rdest. Tylko że one potrzebuję miejsca a jeśli tam masz wąsko to raczej nie upchasz jednego i drugiego, potrzebujesz strzelistych bylin - jak masz ochotę to dosadź werbenę do limek, molinie możesz lub trzcinniki - eldorado by pasował lub KF zwykły Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę

Z tymi nasionkami to niezła jesteś, ja nie miałabym gdzie trzymać wysiewów.
No chyba że mi parapety Mama udostępni
AgataP 11:11, 30 lis 2016

Wendy79 napisał(a)
Red Baron musi być( eM), mogę go ewentualnie podzielić i część posadzić po drugiej stronie, jako nawiązanie. W bylinowej będę miała takie wyraźne punkty w podobnym kolorze (jak go nazwać bordo? ciemna czerwień? ciemny róż?) np.krwawnik, mini pęcherznica, knautia.

No to w takim razie musisz szukać nawiązania kolorystycznego i idziesz dobrym tropem, rozchodniki, żurawki...
AniMa 11:58, 30 lis 2016

Niezły postęp
Aga będziesz 3.12 we Wrocławiu???
Wendy79 12:12, 30 lis 2016

AniMa napisał(a)
Niezły postęp
Aga będziesz 3.12 we Wrocławiu???

Nie, pracuję.
Wendy79 12:12, 30 lis 2016

Dubelek
AniMa 12:50, 30 lis 2016

Buuu Szkoda.
Buziam i miłej pracy
Ja w piątek biorę urlop, bo już nie daje rady....
Pszczelarnia 13:26, 30 lis 2016

Wendy79 napisał(a)

Gosiu, dzięki. Tak to widzę Podpowiedz (bo chciałbym zbylinować swoją hortensjową), jakie byliny pasowałyby według Ciebie do hortensji i imperaty red baron? Myślę o rozchodniku, bo widziałam takie połączenie z zieloną imperatą w Wojsławicach, ale co jeszcze?

Da się między hortensje upchać sadźce?