Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Pszczelarnia 10:54, 06 gru 2016

Wendy79 napisał(a)

Wczorajsze wichury dały mi do wiwatu, nie spałam całą noc, tak waliło po oknach. Śnieg stopniał i stoi woda, obserwuję, gdzie najbardziej. Nieskończony wjazd robi za staw
Mi by tam obornik nie przeszkadzał , ale tylko ogrodnik zrozumie ogrodnika

Ale ten obornik leży/leżał na samym wjeździe, nie można wjechać. Tak panu pasowało go wyrzucić, na samej kostce.

Co do nasion od Sarah Raven - ja kupuję systematycznie (ale jednak w styczniu). Z kosmosem 'Purity' i innymi nie miałam problemu. Z nasturcjami 'Black Velvet', etc. Tylko dalie dla mnie były do niczego.

Co do odwiedzin u nas - wiosna już niedługo, przecież. Choć marzę o zimie śnieżnej biegówkowej, perlistej, białej.

Anda 17:01, 06 gru 2016

Wendy79 napisał(a)

No wow po prostu!!! Może ja sobie w styczniu od eMa na imieniny zażyczę?

Aguś, chyba źle napisałam, ja nie zamawiałam nasionek u tej Sary, tylko znalazłam fajny sklep tutaj. Sami produkują nasiona a część sprowadzają z Anglii Oczywiście zamówiłam pod wpływem oglądniecia linka, który podałaś
Dzisiaj przyszły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 22:45, 06 gru 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Co do nasion od Sarah Raven - ja kupuję systematycznie (ale jednak w styczniu). Z kosmosem 'Purity' i innymi nie miałam problemu. Z nasturcjami 'Black Velvet', etc. Tylko dalie dla mnie były do niczego.

Co do odwiedzin u nas - wiosna już niedługo, przecież. Choć marzę o zimie śnieżnej biegówkowej, perlistej, białej.

Ewo, dobre wieści o nasionach, chociaż ja dzisiaj, pod wpływem Zagajanki i Margaretki, zrobiłam sobie prezent mikołajkowy i zamówiłam kilka piękności

Szykuję się na wiosnę i ostrzegam, że żaden nawóz w bramie mnie nie powstrzyma

Wendy79 22:56, 06 gru 2016

Anda napisał(a)

Aguś, chyba źle napisałam, ja nie zamawiałam nasionek u tej Sary, tylko znalazłam fajny sklep tutaj. Sami produkują nasiona a część sprowadzają z Anglii Oczywiście zamówiłam pod wpływem oglądniecia linka, który podałaś
Dzisiaj przyszły

Bardzo jestem ciekawa, co zamówiłaś i biegnę do Ciebie zobaczyć czy coś pokazałaś
kasja83 07:54, 07 gru 2016

Jak uda Ci się namówić eMa do stworzenia takiego cuda-to szacun dla niego. Piękny owadzi domek-blokowisko rzekłabym nawet
AniMa 09:21, 07 gru 2016

To eM przez zimę ma zajęcie
Stworzyłaś już coś świątecznie czy jeszcze w nasionkach siedzisz???
Wendy79 09:32, 07 gru 2016

kasja83 napisał(a)
Jak uda Ci się namówić eMa do stworzenia takiego cuda-to szacun dla niego. Piękny owadzi domek-blokowisko rzekłabym nawet

Moja choroba ogrodowa eMa już z lekka objęła, więc trudno namówić nie było do budowy.
Wendy79 09:37, 07 gru 2016

AniMa napisał(a)
To eM przez zimę ma zajęcie
Stworzyłaś już coś świątecznie czy jeszcze w nasionkach siedzisz???

Ja nie z tych co tworzą świątecznie (wiersz napisać to co innego ). Zresztą u nas taka sytuacja, że nie wiadomo czy będą Święta czy nie ( a raczej czy będą radosne czy nie) - dobry Bóg tylko wie.
I na koniec dodam, że ja z tradycji ubierania choinki i strojenia domu w Wigilię, więc trochę czasu mam
AniMa 10:01, 07 gru 2016

Wiem, że masz co innego na głowie, życzę Ci pogody ducha
Pszczelarnia 10:54, 07 gru 2016

To ja poproszę o PW ze sklepem z nasionkami. Może jeszcze zdążę napisać list (tym razem) do Gwiazdora i będą w grudniu.