Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

abiko 20:19, 25 mar 2018

Wendy79 napisał(a)

Zaczynają własnie wychodzić, nie wszystkie, ale jednak. Może ode mnie jakieś byś chciała?

Do Oleśnicy mam trochę daleko, chyba nie przetrwałyby transportu niestety
Dziękuję.. na moje potrzeby poszukam u siebie... masz gdzie je sadzić przecież
Wendy79 20:24, 25 mar 2018

abiko napisał(a)

Do Oleśnicy mam trochę daleko, chyba nie przetrwałyby transportu niestety
Dziękuję.. na moje potrzeby poszukam u siebie... masz gdzie je sadzić przecież

Nie w takich ilościach, które mam wysiane. Zawsze z transportem można coś pomyśleć
abiko 20:25, 25 mar 2018

Jak będziesz jechała do nas zapraszam
polinka 20:51, 25 mar 2018

Nieustannie podziwiam za taką ilość wysiewów!
Szacun Aga
sylwia_slomc... 20:56, 25 mar 2018

Fajny prezent od Ema, zdrówka życzę
AgataP 12:32, 29 mar 2018

Aga, jestem.

Co Ty za rewolucje planujesz?
Czekam w tym roku na Twoją bylinową rabatę... już będzie przepiękna coś czuję.

Pamiętam, że w warzywniku chciałaś rabaty podniesione robić, ale czy w tym roku dasz radę?

powoli wracam na tory, jeszcze mam kilka spraw do wyprostowania i prywatnych i zawodowych, ale jak to początkiem wiosny jest nadzieja i widać światełko w tunelu
Pszczelarnia 16:01, 29 mar 2018

Dziękuję za czujność. Bazylia prosto do gruntu pójdzie w połowie maja. Szybko nadrobi.

Nie chcę tej kupnej, bo jest bezpłciowo NN.

Wendy79 18:40, 29 mar 2018

AgataP napisał(a)
Aga, jestem.

Co Ty za rewolucje planujesz?
Czekam w tym roku na Twoją bylinową rabatę... już będzie przepiękna coś czuję.

Pamiętam, że w warzywniku chciałaś rabaty podniesione robić, ale czy w tym roku dasz radę?

powoli wracam na tory, jeszcze mam kilka spraw do wyprostowania i prywatnych i zawodowych, ale jak to początkiem wiosny jest nadzieja i widać światełko w tunelu

Agata, cieszę się, że dajesz oznaki życia. Czyściłam dzisiaj przez godzinkę bylinową rabatę i intensywnie myślałam o Tobie I wywołałam...
Ostatnie miesiące dały mi wiele do myślenia i całkowicie inny temat spowodował, że spojrzałam na swoje ogrodowe życie zupełnie inaczej. Nic na siłę, co ma być, to będzie, jest tyle istotniejszych spraw np.życie. Odłożone pieniądze wydałam na zdrowie, zmiany będą niskobudżetowe, w warzywnym tylko nowy kompostownik.
Będę zmieniała miejscami hortensjową z piwoniową, ze względu na światło. Jakie trzy byliny dałabyś do piwonii, kwitnących w okresie lipiec-wrzesień? To jest moje pytanie.
Na bylinówkę nie licz w tym roku. Na pewno zrobię przemieszanie. Też patrzę na nią trochę inaczej. Plus. Po tych dwóch pełnych sezonach naprawdę wiem czego chcę, reszta to ciężka praca i czas
Wiesz, że trzymam kciuki, prawda? Wierzę, że będzie dobrze.
Wendy79 18:41, 29 mar 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Dziękuję za czujność. Bazylia prosto do gruntu pójdzie w połowie maja. Szybko nadrobi.

Nie chcę tej kupnej, bo jest bezpłciowo NN.

Czasami się przydam Fajne uczucie.
Wendy79 18:49, 29 mar 2018

Pytania mam, wynikające z działań dzisiejszych na bylinówce:

1. Jak potraktować rdest? Mam jakąś niską odmianę, trochę rozłażącą się. Teraz jej liście są pomarańczowe. Co mam z nimi zrobić? Czy je się wycina?
2. Zauważyłam, że mam trochę mchu rosnącego pomiędzy bylinami. Co zastosować? Czy w ogóle teraz coś zastosować, czy przejdzie po wzruszeniu gleby?Czy to wina mojej gliniastej, wilgotnej ziemi? Czy jej ph?

Dzisiaj do mojej kolekcji magnoli dołączyła magnolia Wildcat https://pl.pinterest.com/pin/325103666835395331/

Szykuję się powoli na przyjazd żywopłotów cisowego i grabowego. Będzie się działo po Świętach.