Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Anda 13:55, 18 mar 2018

Działasz już na całego Aminek i pomidory tez będę wysiewać, ale dopiero za tydzień.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 14:02, 18 mar 2018

Gabriela napisał(a)
Czyli jednak wiosna - w sercu, choć nie za oknem

Liczę, że i za oknem będzie za tydzień
Wendy79 14:05, 18 mar 2018

Anda napisał(a)
Działasz już na całego Aminek i pomidory tez będę wysiewać, ale dopiero za tydzień.

A ja się zastanawiałam czy na aminka nie za późno. Miałam jeszcze czekać z pomidorami, ale nie wiem jak tam ze mną będzie za tydzień, więc wysiałam.
Anda 14:12, 18 mar 2018

W zeszłym roku wysiewalam pomidory w połowie marca, ale ponieważ nie mam szklarni i muszą iść do gruntu, to w tym sadzę za tydzień. W zeszłym roku byłam o tydzień za wcześnie.

Aminek podobno dość szybko wschodzi, więc sie jeszcze wstrzymałam, ale nie wiem, czy dobrze robię, to mój pierwszy raz z nim. Się okaże
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kitek81 08:19, 19 mar 2018

wow, 26 odmian to imponujące po ile nasionek siałaś-ile będziesz mieć sadzonek ja się zastanawiam, czy dziś siać pomidorki, czy poczekać jeszcze parę dni? do szklarni mam już dawno posiane, ale te do gruntu to potem się bardziej wyciągają i czasem ten tydzień to robi różnice.
Wendy79 19:16, 21 mar 2018

kitek81 napisał(a)
wow, 26 odmian to imponujące po ile nasionek siałaś-ile będziesz mieć sadzonek ja się zastanawiam, czy dziś siać pomidorki, czy poczekać jeszcze parę dni? do szklarni mam już dawno posiane, ale te do gruntu to potem się bardziej wyciągają i czasem ten tydzień to robi różnice.

Jeżeli wyjdą wszystkie, to 26 odmian. Zapewne część nadwyżek rozdam wśród rodziny i znajomych. Z mojego foliaka nic w tym roku nie wyjdzie, właśnie ostatnie oszczędności wydaję na lekarzy
Wendy79 19:19, 21 mar 2018

W ten Pierwszy Dzień Wiosny, melduję wschody dziewanny i różowego krwawnika.

Na poprawę nastroju, po przejściach chirurgicznych, Mąż kupił mi w B. nowe hortensje bukietowe Silver Dolar. Dzięki tym małym radościom ogrodowym, człowiekowi od razu trochę lepiej.
kitek81 08:56, 22 mar 2018

zdróweczka życzę fajny prezent em Ci zrobił
zdrowie najważniejsze, folię kupisz najwyżej na przyszły rok, a może jesienią z promocji
abiko 20:09, 25 mar 2018

26 odmian pomidorów.. nieźle.
U mnie dalej nic więc odpuszczam. Kupię gotowe rozsady, tylko najgorsze, że ci co sprzedają to nie bardzo wiedzą co mają.
Wendy79 20:16, 25 mar 2018

abiko napisał(a)
26 odmian pomidorów.. nieźle.
U mnie dalej nic więc odpuszczam. Kupię gotowe rozsady, tylko najgorsze, że ci co sprzedają to nie bardzo wiedzą co mają.

Zaczynają własnie wychodzić, nie wszystkie, ale jednak. Może ode mnie jakieś byś chciała?