Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AgataP 18:47, 23 kwi 2018

Wendy79 napisał(a)
Pytanie
Nr 1 - co zrobić, żeby ostróżki mnie polubiły, bo jak na razie, co roku kilka mi "wypada".
Nr 2 - czy kwiat rabarbaru się wyłamuje, czy pozwala mu się kwitnąć?

Aga w sprawie rabarbaru - wylamuj bo pojdzie w nasiona a ma isc w liscie. Zbiera sie do poczatkow lipca, potem rabarbar ma sie wzmacnic no i jest uz niejadalny. Jest obzartuchem wiec go dobrze nawiez. Moj rosnie jak glupi choc ciasto z jego udzialem bylo przedwczoraj.
Ostrozki - wycinaj kwiatostan i daj im kompostu. Jak co ktorys zostawisz to sie wysieja, ja je nawet piele bo tyle mialam pod jedna. Poza tym kupuje czasami sobie nowe, ostatnio w obi dorwalam taka duza ze podzielilam od razu na trzy. Nie wiem czy wszystkie sie odmelduja bo u mnie podzeraja je nornice lub kret, cholera wie. Moze u Ciebie tez im smakuja.
sylwik69 11:02, 26 kwi 2018

Pięknie i wzorcowo świetne rozwiązania i regał na sadzonki.Bardzo podoba mi się oddzielenie strefy warzywnej czy ty masz żywopłocik bukowy? grabowy? jeśli tak ,to co ile sadziłaś? właśnie mam dylemat...
Wendy79 22:16, 26 kwi 2018

sylwik69 napisał(a)
Pięknie i wzorcowo świetne rozwiązania i regał na sadzonki.Bardzo podoba mi się oddzielenie strefy warzywnej czy ty masz żywopłocik bukowy? grabowy? jeśli tak ,to co ile sadziłaś? właśnie mam dylemat...

Mam żywopłot grabowy, sadzony co 25-30 cm zdaje się. Juz niedługo mam nadzieję posadzić ostatnią jego część Pozdrawiam
Wendy79 16:04, 28 kwi 2018

Najwyższa pora zahartować pomidory i paprykę.

AgataP 20:10, 28 kwi 2018

Ja przed peoniami mam bodziszka i przywrotnika, a w obwódce żurawkę.
Ale irysy też mogą być, będą podtrzymywać peonie... z przodu zdecydowanie, mogą być też pomiędzy, one i tak wychylą się - chyba że masz te niższe irysy, bo moje granatowe są wysokie
Zagajanka 22:52, 02 maj 2018

Melduję, że już wsadziłam swoje pomidory do szklarni, zastanawiam się czy chili i bakłażany też już mogę?
Pomidorki, które idą do sąsiadki do gruntu, też hartuję już trzeci dzień...
Anda 22:55, 02 maj 2018

Ładne pomidorki Ja jutro zaczynam hartowanie pomidorków
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 23:22, 02 maj 2018

Zagajanka napisał(a)
Melduję, że już wsadziłam swoje pomidory do szklarni, zastanawiam się czy chili i bakłażany też już mogę?
Pomidorki, które idą do sąsiadki do gruntu, też hartuję już trzeci dzień...

Moje pomidory i papryki idą w piątek do gruntu, więc do szklarni sadziłabym tym bardziej. Ogórki już wzeszły, podpatrzyłam dzisiaj przed pracą
Wendy79 23:25, 02 maj 2018

Anda napisał(a)
Ładne pomidorki Ja jutro zaczynam hartowanie pomidorków

Jutro część pomidorków jedzie na działkę do moich rodziców. Od dwóch nocy siedzą sobie grzecznie na dworze i widać, że im dobrze. Zakupiłam dzisiaj sadzonkę rodzynka brazylijskiego, będę próbować Nie czekam w tym roku na Zimną Zośkę, ryzyk-fizyk.
margaretka3 23:49, 03 maj 2018

Też nie czekam na Zośkę, tak samo pomyślałam Moje pomidorki i bakłażany od wtorku w gruncie. Papryka pójdzie jutro. Prawie trzy tygodnie stały już pod domem, niektóre zaczynają kwitnąć. Kiełkuje fasolka szparagowa, ale niewiele więcej, za sucho.