Cudownie wczoraj popadało. Ziemia w ogrodzie mokra. O plewieniu mogę zapomnieć dzisiaj, więc skupię się na przygotowaniu w końcu rabaty w warzywnym pod późne kapustne, sadzeniu roślin ( w tym żywopłotu) i przesadzaniu.
Różanki niemal pełne.
Wśród rzeczki bodziszków (których docelowo jednak tu nie będzie ), zapączkowane róże.
To jest część koło domu od południa, nad którą teraz pracujemy. Pod ogrodzenie zaraz trafi żywopłot z cisu, a pod ścianę chciałabym szpaler z miskantów. Nie mogę podjąć decyzji: Morning Light czy Gracilimus?
To tutaj nic nie mogliśmy zrobić, bo była taka glina w ubiegłym roku. Przekopana na jesień z piachem, korą, pokosem traw, zmieniła całkiem swoje oblicze - nie do uwierzenia.
Jeśli chcesz trawy to czemu nie z pięknymi kłosami - u mnie rośnie idealnie pierwowzór Memory i miskant Ballerina - w 3 lata jest gigantyczy, albo szarobródek...
ML zleje się z elewacją tak jak już napisała Gosia, a Gracek nie kwitnie niestety...
Ja też nie lubię KF - szybko się robi sianowaty
Ja bym sadziła szarobródka - jest śliczny, widziałaś u mnie
Jak rany - znowu zakupy... ja już spasowałam może dlatego, że nie chodzę do ogrodniczego
w planach tylko cisy, jak mnie będzie stać Kupiłaś w doniczkach czy kopane?
Napisz co kupiłaś - oglądając zdjęcie cieszyłam się jakby to do mnie te roślinki przyszły
U mnie pierwszy raz zakwitnie chyba świecznica - na jednej zauważyłam malutkie kwiatostany oby nic jej nie zeżarło, bo na bukszpanach miałam cholerka ćmę bukszpanową - gąsienice - wczoraj potraktowałam je starane