Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 10:08, 28 maj 2018

Młodziutkie piwonie, sadzone w ubiegłym roku...

Wendy79 10:10, 28 maj 2018

Młode Rugosy, ubiegłoroczne zauroczenie z Wojsławic

Wendy79 10:12, 28 maj 2018

Monia81 11:24, 28 maj 2018

Wendy79 napisał(a)

A co to za roślinka? długo kwitnie, jak wygląda przez cały sezon? wiem dużo pytań... fajnie wygląda i przykuwa wzrok pozdrawiam
Wendy79 11:31, 28 maj 2018

Monia81 napisał(a)

A co to za roślinka? długo kwitnie, jak wygląda przez cały sezon? wiem dużo pytań... fajnie wygląda i przykuwa wzrok pozdrawiam

Monika, to tojeść ciemnopurpurowa. Dużo o niej nie mogę napisać. Mam ją z ubiegłorocznych wysiewów, zakwitła w tym roku. Ponoć ciężko z jej zimowaniem w naszym klimacie. Dopiero ją zaczynam obserwować.
Monia81 11:44, 28 maj 2018

Wendy79 napisał(a)

Monika, to tojeść ciemnopurpurowa. Dużo o niej nie mogę napisać. Mam ją z ubiegłorocznych wysiewów, zakwitła w tym roku. Ponoć ciężko z jej zimowaniem w naszym klimacie. Dopiero ją zaczynam obserwować.

Dziękuję Bardzo fajna ta roślinka, jeżeli ma problem z zimowaniem to wielka szkoda, będę ją u Ciebie podziwiać ja jakoś chcę ograniczyć te wysiewanie, bo później już za dużo tych doniczek u mnie i czasu coraz mniej, a później podenerwowana chodzę, że nie umię tego ogarnąć, więc ograniczam się do tych bylin, które będą zimować jednak na rabacie, trudno, ale pewnych spraw nie przeskoczę... buźka
Roocika 12:24, 28 maj 2018

Wendy ta biała piwonia z żółtym środkiem jest kapitalna
Moja piwonia ma jeden pączek i czekam z utęsknieniem, żeby go zobaczyć (też sadziłam w ubiegłym roku). Ślicznie jest Pozdrawiam.
Pszczelarnia 16:45, 28 maj 2018

U mnie warzywa mają 0,5 cm od ziemi. Susza wykańcza i je i mnie.

Dużo masz drzew, naprawdę.

Zastanawiam się czy pomidorom w gruncie (im pogoda sprzyja) zapodać już profilaktycznie oprysk octanem wapnia?
Wendy79 18:45, 28 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
U mnie warzywa mają 0,5 cm od ziemi. Susza wykańcza i je i mnie.

Dużo masz drzew, naprawdę.

Zastanawiam się czy pomidorom w gruncie (im pogoda sprzyja) zapodać już profilaktycznie oprysk octanem wapnia?

Ewuś, mnie wykańcza ten upał, jestem jakby chora, a od dzisiaj mam krótki urlop. Nie dałam jednak rady iść coś robić. Może za godzinkę, jak odpuści upał.

Za to na zakupy ogrodnicze pojechaliśmy i znowu samochód zapchany wrócił. Na szpaler wzdłuż ściany kupiliśmy miskanta Silberfeder. Do tego na brzozową nowe funkie kwitnące na biało i świecznice. Dla mnie jeden ogromny arcydzięgiel i smółkę pospolitą, którą jestem zauroczona, bo pięknie się wpisuje na różance. Już żałuję, że nie wzięłam kilka sadzonek więcej. Robienie zakupów ogrodniczych się zmieniło. Nie patrzę już na drzewa i krzewy. Byliny oglądam bardzo uważnie, szukam jakiegoś rarytasu. Nie mam gdzie wsadzać.
paniprzyroda 19:19, 28 maj 2018

Hm, nie masz gdzie wsadzać Piwonie młode, ale dobrej ogrodniczce zakwitły Rarytasik to rośnie, chyba będę uśmiechać się o nasionka, no chyba, że kolejka zamknięta Baardzo mi się ta tojeść podoba