Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 22:44, 12 lip 2018

polinka napisał(a)
Dzięki Aga za link do petycji. Podpisałam.
Myślę, że za tym wszystkim stoją potężne pieniądze...tak samo jak za Randapem

To akurat jest pewne. Zadałam zresztą panu ministrowi pytanie na jego stronie: czy dla pieniędzy jest w stanie zrobić wszystko. Odpowiedzi się nie spodziewam
Wendy79 22:51, 12 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mamy podobne pasje. Też uwielbiam oglądać bzyczki w ogrodzie.
Już powoli tracę zdrowie, do tych naszych włodarzy. Jak nie spec od ochrony środowiska, który zezwolił na wycięcie puszczy, to następny o podobnie ubogiej inteligencji.

Oboje z Maćkiem moglibyśmy tak godzinami, stanąć pośrodku rabaty i mieć je niemal na wyciągniecie ręki. W tym roku to był nalot, chociaż pszczół najmniej, a dookoła kilka pasiek jest.Dzisiaj było chłodniej, więc motyli jak na lekarstwo. Codziennie rano chodzę im otwierać domek ogrodnika, bo chowają się tam na noc. Niemal jakbym kury miała

Łagodnie powiedziane, a niestety okazuje się, że podobni moją gminą sobie zarządzają. Ostatnio miałam małe starcie dotyczące wprowadzenia nowego rodzaju odpadów, które odbierają: BIO. Najgorsze, że się do błędów nie potrafią przyznać...Brak słów.
Wendy79 11:34, 13 lip 2018

Muszę przesadzić pilnie krzaki Anabell. Co radzicie? Przyciąć? Jak nisko? Zostawić z kwiatami, czy wyciąć same kwiaty?
AgataP 20:32, 13 lip 2018

Ja przesadzałam w upały, bez kwiatów ale z zawiązkami. Dawałam jej wody codziennie i widzę że przeżyje
Jak coś to tnij kwiaty, przeżyje na 100% tylko wilgotno musi mieć non stop
AgataP 20:33, 13 lip 2018

aha wstaw tego albinoska duży będzie? kurcze znalazłabym dla niego miejsce choć z tym krucho, kruchuteńko już... chyba że coś wywalę
Wendy79 20:35, 13 lip 2018

AgataP napisał(a)
Ja przesadzałam w upały, bez kwiatów ale z zawiązkami. Dawałam jej wody codziennie i widzę że przeżyje
Jak coś to tnij kwiaty, przeżyje na 100% tylko wilgotno musi mieć non stop

Dzięki, dobrze, że niebo też dolewa. Jak się jutro trochę pogoda unormuje, to przesadzam, bo na razie bardzo mokro i w ziemi nic nie mogę robić.
Wendy79 20:42, 13 lip 2018

AgataP napisał(a)
aha wstaw tego albinoska duży będzie? kurcze znalazłabym dla niego miejsce choć z tym krucho, kruchuteńko już... chyba że coś wywalę

Postaram się jutro mu cyknąć zdjęcie, bo już jest posadzony.Trafił na białą rabatę brzozową. Tomek Grochowski mówił, że będzie duży. Teraz ma na pewno już z metr.
AgataP 21:22, 13 lip 2018

Wendy79 napisał(a)

Postaram się jutro mu cyknąć zdjęcie, bo już jest posadzony.Trafił na białą rabatę brzozową. Tomek Grochowski mówił, że będzie duży. Teraz ma na pewno już z metr.

Wiedziałam że tam go wsadzisz... może kupisz sobie tez rdest polymorpha - biały
Nikita 00:05, 14 lip 2018

Agnieszko wpadłam z rewizytą. Przebiegłam się po twoim "Księżycowym" i jestem pod ogromnym wrażeniej jakie zmiany zaszły u ciebie przez te 3 lata. Oj powiem ci szczerze, że kawał dobrej roboty odwaliłaś, zwłaszcza patrząc na pierwsze zdjęcia z Twojego ogrodu. Szacun wielki.

Zachwyciły moje oko te maczki. Czy mogłabym się uśmiechnąć o nasionka?

Wendy79 napisał(a)
Iwk4 07:17, 14 lip 2018

Piękny kolor ma ten mak. Bedziesz miała nasionka moze?

Agnieszko, skopiowalam link na moją tablicę na FB.
Niech się ludzie uświadamiają.
Oburzona jestem.
Z domku ogrodnika się uśmiałam.