Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 10:40, 24 sty 2019

Kasiu
witaj i bardzo dziękuję Ci za Twój głos. U nas wszystko spływa na lewy bok i często spływa tam woda, nanosząc a to kamyki, a to jakiś piasek. Stąd moja wątpliwość i obawa.
Dragonka 19:48, 24 sty 2019

Wendy79 napisał(a)

Ale drań piękny!

A na każdą pochwałę zasłużyliście, bo wszystko swoimi ręcami . I to kupa roboty, dosłownie i w przenośni Lubię w Waszym ogrodzie tą nietuzinkowość właśnie, tu się dobrze oddycha po prostu.
Wasz brzozowy zakątek utwierdza mnie w wyborze bo cudny jest. Będę małpować
Wendy79 21:56, 24 sty 2019

Dragonka napisał(a)

Wasz brzozowy zakątek utwierdza mnie w wyborze bo cudny jest.

A wiesz, brzozowy zakątek rozrośnie się w "ogród biały" czyli nowe oblicze przedogródka. To moje ostatnie "olśnienie", po wizycie pewnego dnia u Pszczółki i zobaczeniu kilku zdjęć.
Posadziłam jesienią w części brzozowej kilka nowych bylin, zobaczymy czy się rozrosną i dadzą dobry efekt.
Dragonka 08:52, 25 sty 2019

Wendy79 napisał(a)

A wiesz, brzozowy zakątek rozrośnie się w "ogród biały" czyli nowe oblicze przedogródka. To moje ostatnie "olśnienie", po wizycie pewnego dnia u Pszczółki i zobaczeniu kilku zdjęć.
Posadziłam jesienią w części brzozowej kilka nowych bylin, zobaczymy czy się rozrosną i dadzą dobry efekt.

Przedogródek na biało? zapowiada się ciekawie, i elegancko bardzo Jakoś tak ogrody białe kojarzą mi się właśnie z elegancją, taki ton powagi biel nadaje. A do Waszych brzóz lubię wracać, dobrze, że zostaną 'gwiazdami' bo zasługują w pełni Będę niecierpliwie teraz wyczekiwać wiosny, żeby zobaczyć co działasz u siebie
Rench 09:04, 25 sty 2019

Bardzo lubię białe rabaty,jakie białe byliny posadziłaś,zdradzisz?
polinka 11:07, 25 sty 2019

Mam kamień w warzywniku i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie
Zastanawiam sie czy jak jest mokro to kora nie będzie wynoszona na butach z warzywnika?
Pszczelarnia 12:36, 25 sty 2019

.

EDIT: miałam coś napisać. Pamiętasz jak wspominałyśmy,że cynia biała (to była 'Envy') nie spełniła naszych oczekiwań kolorystycznych? Otóż, znalazłam dla niej ciekawe zastosowanie, w daliowisku właśnie i pomiędzy szarłatami oraz koprem.

Wendy79 20:05, 25 sty 2019

Dragonka napisał(a)

Będę niecierpliwie teraz wyczekiwać wiosny, żeby zobaczyć co działasz u siebie

Rabatą, gdzie rosną brzozy rządzi Maciej, ja tylko śmiem mu byliny tam wpychać Dochodzi czasami do nieporozumień, bo on chce wyrzucać coś co ja twierdzę, że super wygląda np. trzcinnika Overdam, ale nic to, już go tam Pańcia przyjmie na powstającą nową rabatę

Wendy79 20:15, 25 sty 2019

Rench napisał(a)
Bardzo lubię białe rabaty,jakie białe byliny posadziłaś,zdradzisz?

Rosną już sobie bodziszki, zawilce, jarzmianki, szałwia, funkie, bylica luizjańska, kocimiętka, sadziec, przetacznikowce, przetaczniki, astry.
Wendy79 20:17, 25 sty 2019

polinka napisał(a)
Mam kamień w warzywniku i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie
Zastanawiam sie czy jak jest mokro to kora nie będzie wynoszona na butach z warzywnika?

Masz wysokie skrzynie, ja będę miała tylko na wysokość jednej deski. Przy kamieniu obawiam się, że będzie mi się ziemia na niego sypała i będzie mnie to wkurzać, że nieporządek. Ciągle jestem w zawieszeniu. W sprawie, o którą pytałaś na I. zresztą też