Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Makusia 16:01, 04 lip 2016

HAniu przyuważyłam taki zwyczaj na O., że przy "setce" składa się gratulacje
Bardzo Ci gratuluję zatem, głównie jednak pięknego ogrodu.
Niech cieszy oczy Twe i me przez kolejne "setki"
ZieloneWrota 18:05, 04 lip 2016

Gratulacje setuni, pozdrawiam
Basilikum 18:33, 04 lip 2016

Gosu ale za to mam wszedzie daleko, do pracy 21 km, do najblizszego sklepu 5, do kosciola 12
Gruszka_na_w... 20:50, 04 lip 2016

Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło! Optymizm nad wszystko, choć daję sobie prawo (z racji nadgryzienia zębem czasu) do zrzędzenia, co jakiś czas. Urodziłam się, wychowałam i dojrzewałam w dużym mieście. Po urodzeniu pacholąt wyprowadziliśmy się na wieś (było idealnie ze względu na dzieci- miały wolność, samodzielność i bezpieczeństwo). Potem zrobiło nam się tam trochę duszno. To były jeszcze czasy słabego zmotoryzowania i zrobiło się wszędzie daleko (do kina, do teatru, do rodziny, na basen, na boisko). Rzutem na taśmę kupiliśmy mieszkanie w małym miasteczku. Pacholęta wyfrunęły do dużego miasta, a nas już tam nie ciągnie. Męczy nas wielkomiejskie tempo życia. Jednocześnie mieszkanie w długofalowej perspektywie nie spełniało naszych oczekiwań (za wysoko). Szukaliśmy czegoś, gdzie będzie można spędzić jesień życia. Domek był tak budowany, żeby dało się w nim funkcjonować staruszkom Trzeba też było pomyśleć o tym, że może nadejść moment, że nie da się już jeździć samochodem, więc musi być blisko sklep, lekarz i apteka Z tego powodu (mimo korzystniejszych cen) nie mogliśmy się budować na odludziu.
Kocham to moje miejsce na ziemi, włożyłam wiele wysiłku, żeby wyglądało tak jak w moich marzeniach, dlatego buntuję się czasem, jeśli ktoś psuje mi tę moją misterną układankę.

Mam już własne pomidorki z gruntu! Pyszne są. I fasolkę mam!

Oczyściłam zagonek truskawek z odrostów

Zjedliśmy już cały bób, trzeba chyba wykopać czosnek.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:00, 04 lip 2016

Lato jest piękne. Zwłaszcza dni z optymalną temperaturą, nie wyższą niż 25 stopni.
Jeżówki wystartowały.

Kwitną funkie

Liliowce

Hortensja pnąca wciąż się zbiera

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:16, 04 lip 2016

Dziewczyny! Z okazji 100 strony dziękuję Wam, że jesteście, że wspieracie, że wasze dobre słowa "uskrzydlają" i dodają otuchy do dalszych działań.

Rudbekie- takie pospolite, ich obecność w ogrodzie nawet pochmurny dzień pozwala przeżyć w dobrym nastroju.

Zabarwiła się liatra. Każdego dnia pojawiają się nowe kosmosy.

Zieleń nabiera różnych odcieni.

Gosiek33 21:40, 04 lip 2016

gratuluję pierwszej setki

wszystkiego nie można mieć

za to rudbekie to dla mnie takie prawdziwe ogrodowe, letnie kwiaty
Wendy79 15:18, 05 lip 2016

Gratuluję Setki!!! Ja chyba nie dociągnę A tak na poważnie, wyprowadziłabym się z chęcią na jeszcze większe "zapupie" niż teraz mieszkamy, mimo tego, że już teraz dojeżdżam ok. 60 km do pracy. Oboje z M. pracujemy z rzeszą ludzi i po 10 ponad latach, w domu chcę tylko od ludzi odpoczywać
Basilikum 15:28, 05 lip 2016

jak to pacholeta wylecialy, ja myslalam, ze Ty masz 18 lat, no najwyzej 28

warzywka super ja bob w Weekend zjem pomidory tuz tuz a na fasolke troche poczekam, bo z pierwszego wysiewu mi nic nie wzeszlo. Slicznie u Ciebie i na rabatkach i na grzadkach
Gosiek33 15:54, 05 lip 2016

Też kiedyś warzywniak mieć będę a w nim groszek, fasolkę, sałatę i truskawkę