Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Margerytka40 21:32, 10 lip 2019

Bo główkowate mają to do siebie, że pojawiają się t tu, to tam. Te cebulki są tak mikroskopijne, że przy przesadzaniu innych roślin mogą się zaplątać
Gruszka_na_w... 21:41, 10 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)
Bo główkowate mają to do siebie, że pojawiają się t tu, to tam. Te cebulki są tak mikroskopijne, że przy przesadzaniu innych roślin mogą się zaplątać

To mogły sie przybłąkać wraz z przesadzanymi w to miejsce hostami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:08, 10 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To mogły sie przybłąkać wraz z przesadzanymi w to miejsce hostami.

I masz odpowiedź. Ja na pewno będę miała w sesleriach, niby wykopałam cebulki ale te odrobinki niektóre to pod mikroskopem by trzeba było a mnie chyba nie chce bawić się w Kopciuszka. Zobaczę co wyjdzie. W sumie to fajny zestaw czosnki i sesleria
Gruszka_na_w... 22:13, 10 lip 2019

Piękny duecik z tego wyjdzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 12:03, 11 lip 2019

Mam w seslerii jesiennej główkowate. Wyglądają super w tej jasnej szablastej trawie.
Johanka77 21:39, 11 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uwielbiam białe jeżówki.

Też je uwielbiam!
Wczoraj w nocy - namówiona przez bandę wpływowych ogrodnic - zamówiłam 8 green jewell.
Moje White Swan mają się dobrze, choć są różne i sama nie wiem, czy to na pewno ten gatunek

W tym roku kupiłam też Delicoius Nougat. Są urocze, ale nieduże. Zastąpią u mnie Butterfly Kisses.

Gruszka_na_w... 21:43, 11 lip 2019

Johanka77 napisał(a)

Też je uwielbiam!
Wczoraj w nocy - namówiona przez bandę wpływowych ogrodnic - zamówiłam 8 green jewell.
Moje White Swan mają się dobrze, choć są różne i sama nie wiem, czy to na pewno ten gatunek

W tym roku kupiłam też Delicoius Nougat. Są urocze, ale nieduże. Zastąpią u mnie Butterfly Kisses.

Jestem u Ciebie na bieżąco. Zamówienie było prawie o północy.
U mnie te rasowe jeżówki niestety nie chcą zimować.
Gruszka_na_w... 21:54, 11 lip 2019

Dzisiaj miałam niemoc ogrodową. Zmobilizowałam się do robót dopiero bardzo późnym popołudniem. Regenerowałam się przy karczowaniu korzeni po żywopłocie. Jedną część uporządkowałam w całości (krótszą). Na tej dłuższej zostały mi dwa dość spore egzemplarze. Chyba kilof będzie potrzebny...

Deszczu dalej nie ma. Mikołajek się cieszy.

Krwiściąg muszę trochę odsunąć od róży, bo z lekka mu zaburzyła pion.

W przyszłym roku koniecznie muszę podwiązać rajtkami annabellki. Czerwcowy deszcz je zdeformował i już nie chcą wrócić do pionu.

Gruszka_na_w... 21:58, 11 lip 2019

Christa ładnie się rozbudowała.

Wrzosy jakby pączkują, czy co...

Gruszka_na_w... 22:02, 11 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Mam w seslerii jesiennej główkowate. Wyglądają super w tej jasnej szablastej trawie.

Wciąż szukam dla tej jesiennej seslerii miejsca w ogrodzie. Jeśli kolejne lato bądzie równie bezdeszczowe, to pewnie wykorzystam ją na rabacie podokiennej od południa. Tradycyjne byliny tam omdlewają. Testuję teraz gaurę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies