Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

sylwia_slomc... 16:25, 20 lip 2016

Pieknie rabaty porosły i cudnie róże kwitną
Gruszka_na_w... 16:29, 20 lip 2016

Marta, ona jest wieloletnia, rośnie u mnie w nogach drzewa, a obok ma kępki firletki smółki. Uzupełniają się kolorem.

Nazywa się szczawik czterolistny (różowy- z powodu barwy kwiatków). Nabyty w paczce w jakimś markecie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:34, 20 lip 2016

Basilikum napisał(a)

co sie tak chowasz za krzakiem

Zoja o jakim sposobie na puste miejsca piszesz? osttnio troche nie wyrabiam i mam tu zaleglosci, ktorych juz nie nadrobie

Zażywam kąpieli
W puste miejsca wsadzam kocimiętkę, szałwię omszoną, ale też astry wieloletnie, rozchodniki okazałe, irysy syberyjskie. Szybko to zadarnia teren, pielić nie trzeba i łatwo można wykopać.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:37, 20 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pieknie rabaty porosły i cudnie róże kwitną

Wspólnie dokładamy starań (rośliny, ja i aura).

ZieloneWrota 16:39, 20 lip 2016

Rozchodnik z Red baron i Berberys mniam ,
Gruszka_na_w... 16:41, 20 lip 2016

Joana napisał(a)
Witaj Smigalska (i inne ogrodniczki i ogrodnicy)!
Może jeszcze z forum Muratora mnie pamiętasz skąd za Tobą przywędrowałam tu i podglądam zachwycając się.

Właśnie dotarłam do fragmentu o zielonych nawozach i aż się za głowę złapałam, że moją grządkę na warzywniak do wiosny chciałam trzymać pod agrowłókniną zamiast obsiać takimi nawozami. Lecę szukać gdzie je nabyć. Dzięki

Joanko jakże mi miło! Podczytuję cały czas Twojego bloga.

Gdybyś się uparła, to możesz jeszcze wysiać rzodkiewkę, szpinak i koperek na jesienny zbiór. Zielony nawóz zdecydowanie polepsza strukturę gliny. Powodzenia!
zoja 16:41, 20 lip 2016

Fajny zestaw z tym red baronem
Gruszka_na_w... 16:44, 20 lip 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Rozchodnik z Red baron i Berberys mniam ,

W plecach jest jeszcze hortensja

ZieloneWrota 16:52, 20 lip 2016

Proszę cię ja chcę żyć, jeśli możesz zobić dla mnie fotkę rabaty w całej okazałości będę wdzięczna .
Gruszka_na_w... 16:53, 20 lip 2016

zoja napisał(a)
Fajny zestaw z tym red baronem

Tam są dwie odmiany imperaty- czysty gatunek
(przebarwia się dopiero jesienią) i red baron. Układ roślin to taki samograj. Kilka roślin pojawiło się pod wpływem Ogrodowiska. Muszę tam trochę pomieszać, bo kwitnące przed berberysami żurawki podczas kwitnienia nazbyt strzelają w górę i przesłaniają berberys Bagatelle. Czekam na montaż bramy przesuwnej- jesienią trochę pomieszam na tej rabacie i na przedpłociu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies