Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

zoja 20:55, 25 lip 2016

Tak w dzisiejszy upal je wykopalas i dzielilas?
Nie balas sie?
...dzielilas moze kiedys zurawki? Czy ewentualnie teraz to dobry termin?
Gruszka_na_w... 20:57, 25 lip 2016

Iza, korzystałam z porad doświadczonych ogrodników.

Gosiek, poczytam wnikliwie. U mnie nie mączlik, tylko mączniak- jabłonkom zamarły młode listki i kwiaty. Mój grujecznik odżył po przesadzeniu- teraz rośnie w półcieniu. Jak podrośnie ponad żywopłot, to będzie miał słońce.

Mira, szykujemy otomany ogrodowe na sierpień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:12, 25 lip 2016

zoja napisał(a)
Tak w dzisiejszy upal je wykopalas i dzielilas?
Nie balas sie?
...dzielilas moze kiedys zurawki? Czy ewentualnie teraz to dobry termin?

Nie poznałam Cie w nowym avatarku
Tylko teraz widziałam jaki mają kolor kwiatów i wysokość kwiatostanu. jesienią już bym tego nie widziała, a potrzebowałam tej informacji do ponownego skomponowania rabaty. Nie boję się przesadzania. Pamiętam tylko o solidnym podlaniu.

Żurawki dzielę notorycznie o każdej porze w sezonie wegetacyjnym. Wykopuję kępę i odrywam po kawałku. Wsadzam do ziemi i podlewam. Z reguły już w następnym roku wyglądają przyzwoicie. Tak samo dzielę kuklika.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
zoja 21:19, 25 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie poznałam Cie w nowym avatarku
Tylko teraz widziałam jaki mają kolor kwiatów i wysokość kwiatostanu. jesienią już bym tego nie widziała, a potrzebowałam tej informacji do ponownego skomponowania rabaty. Nie boję się przesadzania. Pamiętam tylko o solidnym podlaniu.

Żurawki dzielę notorycznie o każdej porze w sezonie wegetacyjnym. Wykopuję kępę i odrywam po kawałku. Wsadzam do ziemi i podlewam. Z reguły już w następnym roku wyglądają przyzwoicie. Tak samo dzielę kuklika.

ok to będę się na Tobie wzorować
chciałam coś zrobić z moimi, ale bałam się że to nie pora, ale skoro można to je ruszę dzięki
chagall 00:33, 26 lip 2016

Witaj Pani Gruszko - Śmigalska
Bardzo się cieszę, że znalazłam Twój wątek tym razem na tym forum
Pięknie u Ciebie!!!
Pozdrawiam - Ania
Margarete 16:39, 26 lip 2016

Piękne pełne i kolorwe rabaty, kolorowe nie tylko kwiatami ale i odcieniami zieleni, fakturami... sliczne
Pokaż swój perukowiec Haniu
Ja swojego musze dośc mocno ograniczyc bo zdominował rabate a nie o to chodzi, cóz najwyżej w przyszłym sezonie po cieciu bedzie ozdobny tylko z lisci...
Pozdrawiam !
p.s. trawy i hortensje masz dorodne i duzo a do tego jezówki i rozchodniki...pieknie no i areał większy niz mój to wieksze pole do popisu....i roboty też troche więcej
Gruszka_na_w... 19:30, 26 lip 2016

chagall napisał(a)
Witaj Pani Gruszko - Śmigalska
Bardzo się cieszę, że znalazłam Twój wątek tym razem na tym forum
Pięknie u Ciebie!!!
Pozdrawiam - Ania

Chagallko Jakże miło Cie spotkać! Świat jednak jest globalną wioską. Często się zastanawiałam, co U Ciebie słychać, bo jakoś zamilkłaś na forum budowlanym. Teraz już będę na bieżąco, co mnie cieszy.

Gruszka_na_w... 19:37, 26 lip 2016

Margarete napisał(a)

Pokaż swój perukowiec Haniu
no i areał większy niz mój to wieksze pole do popisu....i roboty też troche więcej

Z tą robotą to właśnie tak dziwnie. Po tych kopaniach i lataniu z taczką które to czynności rzeczywiście dały mi w kość, teraz wydaje mi się, że prace ogrodowe to tylko kosmetyka. Najwięcej pracy było wiosną.

Perukowca mam tylko jako plamę barwną i powiększenie szczegółów jego anatomii

Kusi mnie, żeby go trochę podkrzesać.
Makusia 20:43, 26 lip 2016

Mój mini perukowiec z natury swej podkrzesany jest-sam z siebie
HAniu, tyś prawie Ania. Nie wiem wprawdzie, czy masz dziś imieniny, ale życzę Ci słońca w ogodzie i na buzi, deszczu tylko w ogrodzie i bycia zawsze sobą!
Makusia 20:43, 26 lip 2016

Mój mini perukowiec z natury swej podkrzesany jest-sam z siebie
HAniu, tyś prawie Ania. Nie wiem wprawdzie, czy masz dziś imieniny, ale życzę Ci słońca w ogodzie i na buzi, deszczu tylko w ogrodzie i bycia zawsze sobą!