Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

tulucy 16:02, 02 paź 2020

Moje poległy od stipy. Ćma ich nie zeżarła, to grzyb załatwił. Na szczęście tylko kilkanaście. Może odbiją.

Edit. Buksy znaczy oczywiście
Gruszka_na_w... 16:06, 02 paź 2020

galgAsia napisał(a)

Czy te cudne astry, którymi się ze mną podzieliłaś, mają w zwyczaju się pokładać? Jeśli tak, to zrobię jakiś tetrisik i czymś je podsadzę No i rozsadzę je wszędzie, gdzie się da - są przecudniaste

Niskie i średnie astry rosną poprawnie. Nawet po deszczach.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 16:10, 02 paź 2020

Haniu no jak nic wirusisko Cię chyba dopadło. Jak to mówią jak nie urok to s..... a. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Mnie się już tak bardzo chce choć kilku dni że słoneczkiem. Jesień bez niego wiele traci na uroku
Gruszka_na_w... 16:14, 02 paź 2020

cd. Te najwyższe nowobelgijskie i staroangielskie już w lipcu (nadmiar opadów) zaczęły mieć tendencje do pokładania w różne strony. Nabyłam wtedy dość spore obręcze i wykorzystywałam je do pionizacji.

Tam, gdzie je zastosowałam jest ok.

Miałam tylko 10 sztuk i nie dla wszystkich kępek starczyło. Niektóre się bardziej lub mniej malowniczo pokładają.

Część rośnie w pobliżu traw i krzewów i one stanowią naturalna podporę.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 16:15, 02 paź 2020

Zdrowiej koniecznie

Jesteś pewna, że te wszystkie leki na raz to dobry pomysł? Możesz pić? Aby Cię nie odwodniło...

Gruszka_na_w... 16:16, 02 paź 2020

tulucy napisał(a)
Moje poległy od stipy. Ćma ich nie zeżarła, to grzyb załatwił. Na szczęście tylko kilkanaście. Może odbiją.

Edit. Buksy znaczy oczywiście

Juzia zamieszczała ostatnio optymistyczne zdjęcia swoich baksów po kuracji. Pięknie się odbudowały.
Gruszka_na_w... 16:18, 02 paź 2020

Gosiek33 napisał(a)
Zdrowiej koniecznie

Jesteś pewna, że te wszystkie leki na raz to dobry pomysł? Możesz pić? Aby Cię nie odwodniło...

Taki zestaw konsumowały moje pacholęta w okresie dzieciństwa. Powtórzyłam to zestawienie zastępując syrop tabletkami. Węgiel pochłania toksyny. Jest neutralny.
Mam na stanie elektrolity. W razie czego zastosuję.
Gruszka_na_w... 16:21, 02 paź 2020

Margerytka40 napisał(a)
Haniu no jak nic wirusisko Cię chyba dopadło. Jak to mówią jak nie urok to s..... a. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Mnie się już tak bardzo chce choć kilku dni że słoneczkiem. Jesień bez niego wiele traci na uroku

Dobrze znoszę kilkudniowe okresy bez słońca, ale w ostatnim czasie była jakaś kumulacja- i fronty niżowe, i deszcze i zimnica. Za dużo.
Juzia 16:24, 02 paź 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A ćmy nie miałaś?
Bo na tej fotce to mi się zdaje, że nie tylko grzyb.
Te ciemne malutkie kropeczki są podejrzane.

Gruszka_na_w... 16:26, 02 paź 2020

I zostały na koniec takie tamy.

Miskant Dronning Ingrid, palibiny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies