Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

darkowa 14:59, 16 lis 2020

Dzień dobry Haniu

ambrowca masz przepięknego, mój to jeszcze młokos przy Twoim, ale dzielnie liście trzyma

jako, że wspomagam ogrodników , zakupiłam chryzantemy. Na razie
stoją na schodach, ale chcę je wsadzić do ogrodu i jak dobrze pamiętam
Ty to swego czasu zrobiłaś. Czy to ta ceglasta? Ładna skubana
TAR 15:17, 16 lis 2020

Hania u Ciebie to jeszcze sporo roznosci w ogrodzie. u mnie juz tylko zimozielone i ambrowce trzymaja lisnie, no i czerwone pecherznice skubane sa niezatapialne.
Tez zakupilam 7 chryzantem, na razie stoją przy wejsciu na drabince, od razu wejscie zacheca dolozylam jeszcze ozdobnej kapusty. po kwitnieniu chryzantemy posadze, kto wie moze przetrwaja zime, mam w kolorach herbaciano pomaranczowych, bordowych i kremowych.

wczoraj zaczelam dokarmianie, ptaki juz sie zwiedzialy, w karmnikach szał ciał i upierzenia
Kokesz 17:19, 16 lis 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, a to to za zielona kulka między hakone? Jakaś kosodrzewina? Tujka?
Gruszka_na_w... 17:28, 16 lis 2020

Kokesz napisał(a)

Haniu, a to to za zielona kulka między hakone? Jakaś kosodrzewina? Tujka?

Żywotnikowa kulka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:30, 16 lis 2020

tulucy napisał(a)
Przestrzał boski... Reszta ofkors też...
Ja planowałam dziś wyjście koło 10tej... Udało mi się dopiero kilkanaście minut po południu... Ehhh

Dzisiaj też zatonęłam w papierach wirtualnych, Ehhh... Normalnie już było.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:32, 16 lis 2020

antracyt napisał(a)

Bardzo mi się ich kolor podoba, w sam raz na jesień

Subtelna jest nad wyraz. Nie przeszkadza nawet to, że się trochę pokłada. Robi to tak wdzięcznie, że miło popatrzeć.
Gruszka_na_w... 17:34, 16 lis 2020

galgAsia napisał(a)
Tak, o tej porze to już chryzantemy tylko kwitną... No i róże... I kocimiętka też
U mnie dziś cały dzień słońce Co za radość
Kolory w ogrodzie cudne. Jak ja to lubię

Kocimiętkę już większości wycięłam.
Listopadowe słońce ma swój urok. Dusza i ciało odzyskują wigor.
Widok z jadalni wciąż w kolorach.Można się wciąż koić.
Gruszka_na_w... 17:37, 16 lis 2020

Helen napisał(a)
Cudniaście
Roboty biurokratycznej nie zazdroszczę. Ja co prawda nie z budżetówki, ale teraz też mam ogromny nawał pracy, za chwilę odpalam laptopa firmowego, ehhhh....

Wirtualna praca odbiera mi 80% radości. Czerpię z tej radości siły, więc teraz mi gorzej.
Znana nam normalność już chyba nie powróci. Będzie inaczej, ale wciąż nie wiadomo jak. Dużo niewiadomych. Jak nigdy w moim życiu.
Gruszka_na_w... 17:40, 16 lis 2020

darkowa napisał(a)
Dzień dobry Haniu

ambrowca masz przepięknego, mój to jeszcze młokos przy Twoim, ale dzielnie liście trzyma

jako, że wspomagam ogrodników , zakupiłam chryzantemy. Na razie
stoją na schodach, ale chcę je wsadzić do ogrodu i jak dobrze pamiętam
Ty to swego czasu zrobiłaś. Czy to ta ceglasta? Ładna skubana

Ambrowce niestety nie rosną jak błyskawice. Oczyma wyobraźni widzę go za lat dziesiąt.

Tak, wsadzałam do gruntu chryzantemy z doniczek. W gruncie tracą swoją karłowatość i zwartość kępy, ale oczy wciąż cieszą. Warto je mieć.
Gruszka_na_w... 17:43, 16 lis 2020

TAR napisał(a)
Hania u Ciebie to jeszcze sporo roznosci w ogrodzie. u mnie juz tylko zimozielone i ambrowce trzymaja lisnie, no i czerwone pecherznice skubane sa niezatapialne.
Tez zakupilam 7 chryzantem, na razie stoją przy wejsciu na drabince, od razu wejscie zacheca dolozylam jeszcze ozdobnej kapusty. po kwitnieniu chryzantemy posadze, kto wie moze przetrwaja zime, mam w kolorach herbaciano pomaranczowych, bordowych i kremowych.

wczoraj zaczelam dokarmianie, ptaki juz sie zwiedzialy, w karmnikach szał ciał i upierzenia

Bardzo lubię ozdobne kapusty. Są świetną dekoracją. U mnie nie było większych wichur, stąd też pewnie wciąż stosunkowo sporo liści.

Ptaszarnia z karmników korzysta na razie nieśmiało. Buszują na krzewach z owocami.
Chryzantemy to twardzielki. Trzeba im tylko osłonić korzenie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies