Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

pestka56 22:59, 28 wrz 2016

A co robisz z tymi ukorzenionymi truskawkowymi wąsami?
Też mam pełno i zastanawiam się czy by ich nie posadzić.
Gruszka_na_w... 23:07, 28 wrz 2016

Pestko, te dzisiejsze wyrzuciłam. Jeśli byłoby przed 15 sierpnia, to mogłabym zakładać kolejne poletko. Teraz już za późno , nie zdążą się ukorzenić przed zimą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 23:45, 28 wrz 2016

Moje do września owocowały i nie było wąsów
Makusia 08:13, 29 wrz 2016

HAniu no inwigilować możesz z tej ławeczki taka "cicho-ciemna" Tylko czy chcesz? Jest przecież tyle do podziwiania w ogrodzie!
makadamia 08:18, 29 wrz 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zoja, wszystkie trzy ogrodowe ławeczki dostałam w prezencie od pacholęcia po moich opowieściach jak to byłoby ciekawie patrzeć na ogród z różnych punktów siedzenia. Najpierw była jedna. Potem chyba pacholę przekonało się do zmiany punktów widzenia, bo pojawiła się druga, a potem trzecia.
Lubi na nich siadać, my też- zadowolenie jest obopólne.

Całkiem jak u Ewy-Pszczelarni

(u Was padało? U nas raz w ciągu całego września, jakiś tydzień temu)
makadamia 08:20, 29 wrz 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ooo, to zdjęcie było mi bardzo potrzebne - ciągle się wahałam, czy bordowe berberysy dogadają się z różowymi kwiatami czy jednak nie.
Będę sadzić
Mala_Mi 09:50, 29 wrz 2016

Pięknie... ciemne bordowe rozchodniki śliczne.. wszytko super.. obrazki pooglądałam..

Patent na selera dobry...
Gruszka_na_w... 19:38, 29 wrz 2016

makadamia napisał(a)

Ooo, to zdjęcie było mi bardzo potrzebne - ciągle się wahałam, czy bordowe berberysy dogadają się z różowymi kwiatami czy jednak nie.
Będę sadzić

Asiu, z palety barw wynika, że róż i bordo będą pasować, bo to kolory pokrewne.
Padało dwa tygodnie temu w nocy, ale moja glina trzyma już wilgoć.
Dzisiaj było wyjątkowo ciepło, a wieczorne niebo zapowiada kolejny słoneczny dzień.

Prognozy zapowiadają deszcz w poniedziałek i ochłodzenie.Zrobi się jesiennie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 19:44, 29 wrz 2016

U mnie też niebo było o zachodzie czerwone, ale jakoś dziwnie, na południowym niebie a na zachodzie jeszcze nie. Niestety nie miałam tak niesamowitych widoków
Gruszka_na_w... 19:44, 29 wrz 2016

Mala_Mi napisał(a)
Pięknie... ciemne bordowe rozchodniki śliczne.. wszytko super.. obrazki pooglądałam..

Patent na selera dobry...

Aniu, dziękuję za odwiedziny. Z wielkością selera walczę już kilka lat. Wreszcie się udało.

Te fioletowobordowe rozchodniki już zasychają, teraz na pierwszy plan wyszły te zmieniające kolor od białego, poprzez róż do bordowej czerwieni.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies