Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mrokasia 19:46, 07 wrz 2017

Haniu, ależ piękne słoneczko u Ciebie!!! I wbrew Twoim słowom masz dużo bylin, tak kolorowo u Ciebie .
Gruszka_na_w... 20:50, 07 wrz 2017

Kasya napisał(a)
jejku jak pieknie i sloneczko

a grusza ci nie choruje na rdze ?

Kasiu, w ubiegłym roku rdza pojawiała się na kilkunastu listkach. Od razu je zrywałam i zakopywałam w ziemi. W tym roku od wczesnej wiosny robiłam opryski PW i na trzech gruszach znalazłam tylko jeden zainfekowany liść. W sąsiedztwie nie ma jałowców sabińskich.
Słoneczko się pokazywało, ale było chłodnawo i wietrznie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:57, 07 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Haniu, ależ piękne słoneczko u Ciebie!!! I wbrew Twoim słowom masz dużo bylin, tak kolorowo u Ciebie .

Kasiu, czasem trzeba przesunąć, bo oko się denerwuje z powodu zgrzytu.

Każda pora roku ma w ogrodzie strategiczne byliny. Najuboższe jest chyba lato. Róże mnie zawiodły. Wychodzi mi, że najwięcej koloru jest u mnie jesienią.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 21:57, 07 wrz 2017

Pewnie w sobotę nie strzymam i przesadzę i Bernstein rose o 15 cm też muszę przesunąć. Zresztą kilka róż czeka na zmianę miejscówki. Fryzjera mam na 14tą, to wcześniej coś porobię lekkiego, żeby się nie umęczyć przed imprezą.

Haniu niezmiennie rabaty piękne. Co to za krzew na ostatnim zdjęciu?
Gosiek33 06:34, 08 wrz 2017

Zawsze krzywo sadzę, żebym nie wiem jak się starała Ale rozrastając się rośliny potem wyrównują te nierówności
polinka 07:51, 08 wrz 2017

Haniu zatęskniłam za Twoim tarasem i schodkami...pokażesz?
Margerytka40 07:57, 08 wrz 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kasiu, czasem trzeba przesunąć, bo oko się denerwuje z powodu zgrzytu.

Każda pora roku ma w ogrodzie strategiczne byliny. Najuboższe jest chyba lato. Róże mnie zawiodły. Wychodzi mi, że najwięcej koloru jest u mnie jesienią.

Ja chyba teź tak mam,źe późne lato i jesień w moim ogrodzie najładniejsze. To z racji roślin,które lubię. Wiosną jest krzykliwie od kolorów i drażni mnie to trochę.
margaretka3 08:26, 08 wrz 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, donoszę, że kwitnie. A że jednak zaliczył piłką w głowę, to mam ich już dwa Ale pewnie muszą zmienić miejscówkę, bo inaczej nigdy nie będą takie dorodne jak u Ciebie.
Gruszka_na_w... 20:12, 08 wrz 2017

tulucy napisał(a)
Co to za krzew na ostatnim zdjęciu?

To wiąz polny jacqueline hillier. Dobrze się go formuje. W przyszłości wyprowadzę go na podkrzesane drzewko.
Gruszka_na_w... 20:25, 08 wrz 2017

polinka napisał(a)
Haniu zatęskniłam za Twoim tarasem i schodkami...pokażesz?

Na schodkach pusto. Taras ma wystawę południową i palącego słońca rośliny w wiaderkach nie wytrzymują. W pojemnikach na tarasie pojawiły się chryzantemy. Taras trudno teraz uchwycić, bo w rabatę na przeciw już nie wejdę, a z boku zarosły go trawy. Postaram się jutro coś pokombinować.
A dzisiaj mogę się pochwalić silverami na garażowej i rozplenicami na podokiennej

i owadami na rozchodnikach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies