Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Wiolka5_7 20:19, 10 sty 2018

Ale pieknie świecą derenie na rabacie! a ogród jak nie w zimie oby do wiosny U mnie też krety ryja....jeden plus , że wyjedza robale Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 21:26, 10 sty 2018

Ewo, przedwiośnie może już być. Mam w sobie gotowość do kolejnego sezonu.

Gosiek33 napisał(a)
Wiosna panie sierżancie

Tylko, gdzie jest generał?
Krety polubiłam. Są kulturalne. Wewnątrz grasują tylko na rabatach. Trawnik i warzywnik z wysiewami zostawiają w spokoju.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Derenie mnie zachwyciły, muszę moje przyciąć wiosną niech się zagęszczą. U Ciebie wiosna mocniej zaawansowana niż u mnie.

Derenie zawsze tnę w styczniu/lutym, ale wycinam tylko najstarsze gałęzie. Pozostałe skracam kosmetycznie. Drastycznie ich nie tnę.
Czytałam u Gosiek o Twoim oczarze. Moje zakwitły frędzelkami dopiero po 3 latach. Wcześniej miały tylko niby kwiatki.

Teraz kwitły w październiku. Odmiana wirginijska tak ma.

Margerytka40 napisał(a)
Szkoda,że choć trochę śniegu nie ma ,derenie jeszcze bardziej by było widać

Jestem skłonna zrezygnować z widoku dereni na tle śniegu. Nie tęsknię za zimą, choć dla zdrowotności ogrodu lepsze byłyby solidne mrozy w śnieżnej otulinie.

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale pieknie świecą derenie na rabacie! a ogród jak nie w zimie oby do wiosny U mnie też krety ryja....jeden plus , że wyjedza robale Pozdrawiam

O, mamy podobne podejście do kretów.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 00:14, 11 sty 2018

Jeju jaka wiosna!
Ewik 21:28, 11 sty 2018

Wow, toc to istna wiosna u ciebie
AgataM 22:14, 11 sty 2018

Witaj Haniu. Przepięknie wyglądają Twoje derenie. Bardzo ożywiają ogród . Wiosna idzie do Ciebie wielkimi krokami
tulucy 22:53, 11 sty 2018

Haniu a u mnie śnieg...
inka74 06:56, 12 sty 2018

Haniu powolutku przeglądam twój wątek i podziwiam ogród. Baaaaardzo mi się on podoba. Widać, że jest dla ciebie odskocznią i przyjemnością, choć bardzo dużo pracy wymagał. Ma po prostu ogród "duszę". Z przyjemnością wracam do oglądania zdjęć i podczytywania. Macham zimowo
Kawa 08:25, 12 sty 2018

Haniu
totalna wiosna chyba u Ciebie!
a derenie wymiatają piękne czerwone żarówy!!!
wszystkiego dobrego w nowym roku
Monia81 11:06, 12 sty 2018

Haniu chciałam się przywitać, gdyż w najbliższym czasie będę u Ciebie przesiadywać przy kawce, jeśli pozwolisz i będę z chęcią czytać Twoją historię powstawania pięknego ogrodu więc na tą chwilkę pozdrawiam serdecznie i uciekam do początków
Gruszka_na_w... 16:17, 12 sty 2018

Ojej, ilu gości! A ja taka rozczochrana. Bardzo mi miło.
Johanko, Ewo, nie wiem, czy wiosna. Dr Kruszewicz z warszawskiego ZOO mówił dzisiaj w Trójce, że ptaki do lęgów się szykują, więc może i wiosna.

Lucy, śniegu trochę zazdroszczę. Zapowiadają u mnie mróz do -7, kołderka by się przydała w ogrodzie.

Iwonko, miłej lektury. Ogród pozwala na wypełnienie czasu. Stetryczenie mi się może opóźni dzięki aktywności na świeżym powietrzu. Dusza w ogrodzie to ważna sprawa, cieszę się, że ją dostrzegasz.

Kamilko, dziękuję i mocno odwzajemniam noworoczne życzenia. Czytałam u Ciebie, że Ci się kłody rzuciły. Sił więc życzę w pokonywaniu owych.

Monia, ależ Ty masz warzywnik! Podziwiam zapał. Dziękuję za odwiedziny i miłej lektury życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies