Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:17, 18 sty 2018

Dolomit wpływa na zasadowy odczyn gleby i zawiera mikroelementy. Wystarczy pamiętać, że nie sypiemy go pod kwaśnoluby (rodki, hortensje, iglaste poza serbami, wrzosowate, pierisy , kiścienie, borówki, jagody kamczackie, oczarowate).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 10:05, 19 sty 2018

Dzień dobry HAniu
Jakieś postanowienia noworoczne dotyczące np. płuc zapadły u Ciebie?
Gruszka_na_w... 13:33, 19 sty 2018

Makusia napisał(a)
Dzień dobry HAniu
Jakieś postanowienia noworoczne dotyczące np. płuc zapadły u Ciebie?

Chłe, chłe! Nie wyznaczam sobie celów niemożliwych. Płuca mają się dobrze, więc nie odczuwam pokusy zmiany ich stanu.
W moim wieku (zerknęła z przerażeniem w kalendarz), człek wyznacza sobie proste cele.
Po cóż psuć coś, co działa bez zakłóceń.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 21:23, 19 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Chłe, chłe! Nie wyznaczam sobie celów niemożliwych. Płuca mają się dobrze, więc nie odczuwam pokusy zmiany ich stanu.
W moim wieku (zerknęła z przerażeniem w kalendarz), człek wyznacza sobie proste cele.

Się podlączam Noworocznie . Bo mam tę samą przypadłość. I napisałaś wszystko co trza
Haniu zdrowotności i spokojności życzę. I cieszę się, że paszteciki się sprawdziły, czyli smakowały. Choć raz się przydałam
natka098 22:50, 19 sty 2018

Mnie postanowienia noworoczne nie dotyczą, bo po prostu zaprzestałam je mieć, bo nigdy mi się nic nie udało.
sylwia_slomc... 23:19, 19 sty 2018

Fajne podejście Podoba mi się
Gruszka_na_w... 17:13, 20 sty 2018

Roma, Natka, Sylwia-cieszę się, że nikogo nie zbulwersowałam.

Aura była dzisiaj niezwykle sprzyjająca. Nie wiało, nie padało, temperatura na lekkim plusie. Kontynuowałam więc niespiesznie prace porządkowe. Wycięłam rozplenice i variegatusy. Przycięłam imperatę i hortensje. Z ziemi na potęgę wyłażą cebulowe. Nie tylko przebiśniegi, krokusy i żonkile, ale również tulipany. Tnę tak wcześnie, bo za moment nie da się wejść na rabaty bez uszkodzenia cebul.
Anda 17:15, 20 sty 2018

U mnie też już wszystko wyłazi i zaczynam się zastanawiać nad cięciem. Niestety u nas albo pada albo leje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JoannA 17:58, 20 sty 2018

[b]

Aura była dzisiaj niezwykle sprzyjająca. Nie wiało, nie padało, temperatura na lekkim plusie. Kontynuowałam więc niespiesznie prace porządkowe. Wycięłam rozplenice i variegatusy. Przycięłam imperatę i hortensje. Z ziemi na potęgę wyłażą cebulowe. Nie tylko przebiśniegi, krokusy i żonkile, ale również tulipany. Tnę tak wcześnie, bo za moment nie da się wejść na rabaty bez uszkodzenia cebul.

No weź mnie Hania nie denerwuj
U mnie śniegu do pasa (jak ktoś chętny odstąpię), a Ty w ogródku działasz na całego.
Wiosna to chyba w czerwcu do mnie zawita, a biedne roślinki poduszą się pod śniegową pierzyną. I jeszcze te lawiny co chwilę schodzą z dachu aż skóra cierpnie.
Nerwa dziś złapałam jak zobaczyłam że w całkiem bliskiej odległości ode mnie śnieg zaledwie poprószył i nawet trawnika nie przykrył.
Pozdrawiam pracusiu
tulucy 18:10, 20 sty 2018

U mnie po pas to nie, ale do kostek i dobrze, bo mam lenia i nie chce mi się kopczykowania uskutecznić, a zapowiadają ochłodzenie. Ale znowu tylko chwilowe i już nie -12, tylko -8, to po co mam kopczykować... A tak to śnieg obsypał i spokój