Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Zana 22:47, 30 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Smutny bardzo ten weekend. Wczoraj odeszła Kora, dzisiaj Tomasz Stańko. Byli zawsze, od pryszczatej młodości.

Właśnie, byli zawsze..... Też mi smutno.
Gruszka_na_w... 23:14, 30 lip 2018

Zana napisał(a)

Właśnie, byli zawsze..... Też mi smutno.

O ile Kora w późniejszych latach nieco się rozminęła z moim gustem, to Stańko wręcz przeciwnie. Nabierał mocy.
Nie wiem, czy czytałaś jego autobiografię "Desperado". Warto rzucić okiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 23:53, 30 lip 2018

Na co Wam taka wyrodna matka? Musiałybyście chodzić spać o 19:30. Już nawet sprzątanie nie było tak ważne jak ta możliwość chwycenia wieczornych godzin dla siebie. Zwykłam wtedy mówić, że mój dzień się zaczął.

Macie piękne ogrody. Doceniam Wasze opinie.

Jakbym mogła czytać w łóżku, to tym bardziej w to wchodzę
Gruszka_na_w... 23:58, 30 lip 2018

tulucy napisał(a)

Jakbym mogła czytać w łóżku, to tym bardziej w to wchodzę

Ale bez wołania, że pić Ci się chce!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 00:06, 31 lip 2018

Ja mało piję niestety w sumie, bo powinnam dużo więcej ale sama biorę jakby co, bez wołania,
sylwia_slomc... 00:17, 31 lip 2018

Cudnie
Brzozowadzie... 13:54, 31 lip 2018

Dzięki za informacje o wiórach rogowych!.Powyższe cytowane zdjęcia rzeczywiście piekne. Potwierdzam Haniu, jeszcze jedno pytanko - jak często w sezonie przycinasz te igełkowate jałowce na frontowej? Bo to chyba jałowce się uchowały? Mam takiego i myślę o takim cięciu go, póki ładny
Gruszka_na_w... 16:17, 31 lip 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dzięki za informacje o wiórach rogowych!.Powyższe cytowane zdjęcia rzeczywiście piekne. Potwierdzam Haniu, jeszcze jedno pytanko - jak często w sezonie przycinasz te igełkowate jałowce na frontowej? Bo to chyba jałowce się uchowały? Mam takiego i myślę o takim cięciu go, póki ładny

Tak, to jałowce Blue Arrow. Tnę je wczesną wiosną i potem poprawiam w czerwcu. Już muszę to robić z drabiny. Przycinam je bardzo mocno. Niecięte nabierają niechlujnego wyglądu i łysieją w środku z braku słońca.

Gruszka_na_w... 16:24, 31 lip 2018

tulucy napisał(a)
Ja mało piję niestety w sumie, bo powinnam dużo więcej ale sama biorę jakby co, bez wołania,

I będziesz się kręcić?
Nawadniaj się arbuzem. Najlepiej pokrojonym w kostkę.

Astry -marcinki ruszają. Kocimiętce do twarzy z wrzosami.

Nawet krzewy omdlewają z tego tropikalnego upału. Trawy o dziwo w dobrej formie.

Przedpłocie

Gruszka_na_w... 16:28, 31 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudnie

Ogród dziękuje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies