Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mikina34 12:06, 28 sty 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Moniu, byłam, ale nie pomogłam. Kiepski ze mnie ekspert od miskantów.

Wstawiłam w postach tematycznych o Miskantach, może ktoś pomoże
Gruszka_na_w... 21:05, 28 sty 2019

mikina34 napisał(a)

Wstawiłam w postach tematycznych o Miskantach, może ktoś pomoże

Podpytaj jeszcze u Polinki. Może będzie wiedziała.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:15, 28 sty 2019

Dziewczyny, tutaj już lada moment będą pierwsze plony w warzywnikach. Och, jak mi ślinka pociekła na widok czerwonej rzodkiewki, świeżych liści szpinaku i 40 cm bobu. Rabaty w mieście pełne bratków. I ptaki tak wiosennie świergolą. Aż zęby zgrzytają na myśl, że trzeba u nas na takie widoki czekać dwa miesiące.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 22:05, 28 sty 2019

Haniu!!!Dlaczego Ty mnie nie wzięłaś do torby?! Grzeczna bym była, cicho siedziała...Buuu... Nawdychaj się tego pięknego ciepłego powietrza, wystaw na słońce, żeby Ci na całe przedwiośnie wystarczyło!
Gabriela 22:17, 28 sty 2019

Haniu, rzeczywiście byłyśmy od siebie nie bardzo daleko, ale Ty miałaś na pewno cieplej na tym bardziej południowym południu Przyjemnie jest bardzo opuścić trochę śniegu i mrozu i skrócić sobie zimę choć przez kilka dni.
mira 22:28, 28 sty 2019

No popatrz jaki zbieg okoliczności- ja z Giblartaru ostatnio dostawałam fotki małp albo widoki a Ty pokazujesz jak tam kolorowo było - oczywiście ściana się podobała - Mikołaj dobry był
Gruszka_na_w... 09:17, 29 sty 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Haniu!!!Dlaczego Ty mnie nie wzięłaś do torby?! Grzeczna bym była, cicho siedziała...Buuu... Nawdychaj się tego pięknego ciepłego powietrza, wystaw na słońce, żeby Ci na całe przedwiośnie wystarczyło!

Trzeba było wcześniej pisać. Dla takiej Calineczki z pewnością znalazłoby się miejsce. Wdycham, choć zapachy nie są jeszcze tak intensywne jak w pełni sezonu.Odkryłam, że najbardziej stęskniłam się za kolorem. Bardziej niż za ciepłem.

Platany są piękne. Zrzucają liście dopiero teraz, kiedy pojawiają się młode pąki.

Gruszka_na_w... 09:33, 29 sty 2019

Gabriela napisał(a)
Haniu, rzeczywiście byłyśmy od siebie nie bardzo daleko, ale Ty miałaś na pewno cieplej na tym bardziej południowym południu Przyjemnie jest bardzo opuścić trochę śniegu i mrozu i skrócić sobie zimę choć przez kilka dni.

Oj tak, oj tak. Już teraz rozumiem Twoją tęsknotę za kolorem tutejszego nieba.

Schody nie są aż tak klimatyczne jak te pokazywane przez Ciebie.

Gruszka_na_w... 09:51, 29 sty 2019

mira napisał(a)
No popatrz jaki zbieg okoliczności- ja z Giblartaru ostatnio dostawałam fotki małp albo widoki a Ty pokazujesz jak tam kolorowo było - oczywiście ściana się podobała - Mikołaj dobry był

Mikołaj chciał mnie wysłać w pierwszą w życiu podróż samolotem. Kierunek był dodatkowym prezentem.
Małpy były, a jakże.

Ale przez zbocze skały wiedzie tzw. Irish way. Bez asfaltu. I tam czułam się najlepiej. Były nawet angielskie kamienne płotki wyznaczające granice działek i dzikie ścieżki wśród roślin.

A w ogrodzie botanicznym mogłabym spędzić więcej czasu. Współpodróżnik niestety nie pała aż taką miłością do zielonego. Poganiał! Zwłaszcza w części warzywnej ogrodu. Bo jakże to tak, żeby ekscytować się rzodkiewką w gruncie?

Monia81 18:20, 29 sty 2019

Cudnieeee ależ tęskno do takich kolorów Mikołaj w tym roku się bardzo postarał Haniu przywieź choć troszeńku tego ciepełka, bo białego koloru jakoś już mam dosyć... buziaczki