Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Milka 16:28, 03 lut 2019

Haniu, tak było wczoraj, dziś od rana buro i cały czas sypie deszcz ze śniegiem.
Monia81 18:26, 03 lut 2019

Ależ ci nasypało tego śniegu... u nas buro i ponuro, cały dzień mglisty, i śniegowa ciapa się zrobiła, woda stoi...
Gruszka_na_w... 18:33, 03 lut 2019

Teraz znowu sypie, solidnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 18:35, 03 lut 2019

U mnie leje deszcz.
Monia81 18:46, 03 lut 2019

Haniu a może masz coś fajnego do polecenia o barwnych liściach, żeby na tle świerków serbskich ładnie wyglądało a za bardzo się nie rozrastało na boki myślałam o jabłoniach rajskich, ale ta rabata będzie od drogi, więc jednak odpada, spaliny i te sprawy...
Gruszka_na_w... 19:20, 03 lut 2019

Moniś, u mnie te śliwy rosną koło daglezji. Dobrze się uzupełniają. Serby maja nutkę srebrzystości w igiełkach. Z bordowym odcieniem dobrze się skomponują.
Te Woodii mają taki kolorek - w słońcu
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 19:25, 03 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Moniś, u mnie te śliwy rosną koło daglezji. Dobrze się uzupełniają. Serby maja nutkę srebrzystości w igiełkach. Z bordowym odcieniem dobrze się skomponują.
Te Woodii mają taki kolorek - w słońcu

Haniu bardzo dziękuję o takim bordzie właśnie myślałam, a pod nią myślę o białych hortensjach buziaki
Gruszka_na_w... 19:31, 03 lut 2019

Monia81 napisał(a)

Haniu bardzo dziękuję o takim bordzie właśnie myślałam, a pod nią myślę o białych hortensjach buziaki

Świetny pomysł. Cudownie będzie to wyglądało.
mira 20:21, 03 lut 2019

Mam nadzieję, że to już ostatnie podrygi zimy. W nadchodzącym tygodniu noce na minusie, ale w dzień już plusowo.

Na froncie

Przecieram oczy ze zdumienia - wczoraj o godz 20 było u mnie 12 stopni - dzisiaj piękna pogoda z prześwitującym słoneczkiem ponad 10
nie wytrzymałam porwałam grabie i trochę trawniczka pograbiłam a i byliny jakie się trafiły ciach - te anomalia całkowicie mi przewracają w głowie tak jak i na Twoim wątku od koloru kręci się w głowie - cofam się do koloru
mira 20:34, 03 lut 2019

Lwie paszcze dla [b]Miry i Pszczółki
. Rosły sobie pod palmami w donicach. Z różnych światów, a pięknie się komponowały.

W każdym możliwym zakątku są kapliczki. Czasem w jednej są wszyscy świeci zebrani hurtem.

Nacieszyłam oczy kolorem i za lwie paszczki dziękuję.
Aż trudno uwierzyć ile koloru w styczniu.
Nie wiem gdzie byłaś ale cudnie tam. Mam dylemat odwieczny bo ja wróciłam z krainy zimowej z gigantyczną ilością śniegu - nigdy tyle nie widziałam - góry w zimie też są zjawiskowe ale to zupełnie inna bajka.
Teraz spokojnie wypatruję dnia na ogrodowe cięcia.

A! a budki lęgowe chyba jeszcze można czyścić co?