Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono zakręcona

Zielono zakręcona

wilana 11:59, 08 mar 2016

mira napisał(a)
Fajny temat budki - poczytałam.
Ciekawa jestem Twoich skrzyń - u mnie praca przy nich idzie jak ślimaki w moim ogrodzie muszę być cierpliwa rozumiesz mnie

Miro u mnie podobnie i doskonale Cię rozumiem Mąż co prawda w sobotę pomimo beznadziejnej pogody poskręcał je ale teraz trzeba jeszcze raz pomalować. Musimy je ustawić i przygotować środek, wykorytować pod ścieżki. W tej kwestii jestem całkowicie zdana na m.
wilana 12:07, 08 mar 2016

tulucy napisał(a)
Mnie zrobił budkę sąsiad, ale on robił dla szpaków, większą trochę. Muszę mu temat zapodać, żeby zrobił mniejszą dla sikorek, mnóstwo ich u nas.
W ogóle nam to się zalęgają gdzieś pod blachą na dachu, znalazły sobie jakieś wejścia i siedzą. Nie tylko sikorki, też wróble i chyba kopciuszki. A pleszka kiedyś miała gniazdo pod tarasem, w skrzynce z gałęziami przygotowanymi do spalenia, takimi cienkimi na rozpałkę.

Lucy to zazdroszczę ptaków w ogrodzie. Może jak drzewa mi podrosną to zamieszkają i u mnie. Jak tylko wpadnie mi w oko budka podobna do tych, które pokazała Ewa to kupię i spróbuję.. a nóż jakiejś sikorce się spodoba.
wilana 12:08, 08 mar 2016

m_gocha napisał(a)
Przyszłam z rewizytą, piękny warzywnik - a do płotków wiklinowych aż westchnęłam Pozdrawiam będę zaglądać

Zapraszam będzie mi bardzo miło
wilana 12:11, 08 mar 2016

gobasia napisał(a)

Plotki wiklinowe super,Jak dlugo wytrzymują?

Gobasiu mi wytrzymały 3 sezony. Może w tym roku wymieniłabym na nowe bo nie są drogie ale ze względu na psa będą skrzynie.
wilana 12:54, 08 mar 2016

Miałam nadzieję że w sobotę będzie ładna pogoda i tak się nastawiałam, że tyle zrobimy.. a tu guzik. Mimo wszystko coś musiałam popchnąć do przodu. I tak przekopałam i odchwaszczałam ziemię przy świerkach. Chciałabym zrobić tu ładną rabatkę, żeby była ciekawa o każdej porze roku. Mam na te świerki widok z okna w kuchni więc często je oglądam. Jest to też część przedogórdka. Czy macie jakieś pomysły co posadzić przed świerkami? Myślałam o berberysach golden carpet i o rozplenicach japońskich. Byłabym wdzięczna za pomysły

Ten komin wkrótce zostanie zrównany z ziemią i te wszystkie śmieci znikną.
gobasia 13:56, 08 mar 2016

uważam ,że powinnas najpierw zebrac ziemi,wydaje mi się ,że jest za wysoko (pewnie bedziesz chciała wysypać korą)

musisz ładnie wyrównać świerki...poprzycinać gałązki
mówisz berberysy i trawy ...dodaj wrzosy ,azalie i coś tam jeszcze i zrób wrzosowisko
anabuko1 13:57, 08 mar 2016

No, no fajne poczynania ogrodowe!!
Ale warzywnik, ten w skrzyniach ??Tak??
suuper się szykuje
rozark 19:33, 08 mar 2016

skrzynie super, masz zdolnego M.
AnnaCh 20:36, 08 mar 2016

Skrzynie bomba Lubię takie warzywniki, tak jest fajnie uporządkowane
Dominika11 20:41, 08 mar 2016

skrzynie odlotowe