Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono zakręcona

Zielono zakręcona

tulucy 14:40, 04 mar 2016

Mnie zrobił budkę sąsiad, ale on robił dla szpaków, większą trochę. Muszę mu temat zapodać, żeby zrobił mniejszą dla sikorek, mnóstwo ich u nas.
W ogóle nam to się zalęgają gdzieś pod blachą na dachu, znalazły sobie jakieś wejścia i siedzą. Nie tylko sikorki, też wróble i chyba kopciuszki. A pleszka kiedyś miała gniazdo pod tarasem, w skrzynce z gałęziami przygotowanymi do spalenia, takimi cienkimi na rozpałkę.
Anda 14:46, 04 mar 2016

jankosia napisał(a)
Fajny patent Niektórzy mieszają cement z torfem a tu pewnie cement ze ścierem drzewnym albo trocinami Czego to ludzie nie wymyślą

No Można obejrzeć pod wuwuwu kropka Schwegler minus natur kropka de
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jankosia 14:47, 04 mar 2016

Od razu wygooglałam co to za budki
Anda 14:51, 04 mar 2016

jankosia napisał(a)

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
wilana 15:07, 04 mar 2016

jankosia napisał(a)
Zobacz tutaj: http://ptasieogrody.pl/wiki/Bardzo_dobre_przyk%C5%82ady_bardzo_z%C5%82ych_budek
Cała strona jest super i na pewno znajdziesz tam garść potrzebnych informacji ale najważniejsze to nie popełnić tych błędów co w artykule A jakbyś chciała tak całkiem eco to czekam na informacje od pewnej firmy w temacie dobroczynków więc jak coś dostanę to mogę ci przekazać
Miłej lektury

tak, tak poproszę i dziękuję
wilana 15:13, 04 mar 2016

jankosia napisał(a)

Ja też myślę że na leszczynę też by się nadały. Świetne są.
mira 22:41, 04 mar 2016

Fajny temat budki - poczytałam.
Ciekawa jestem Twoich skrzyń - u mnie praca przy nich idzie jak ślimaki w moim ogrodzie muszę być cierpliwa rozumiesz mnie
m_gocha 22:50, 04 mar 2016

Przyszłam z rewizytą, piękny warzywnik - a do płotków wiklinowych aż westchnęłam Pozdrawiam będę zaglądać
gobasia 13:20, 05 mar 2016

m_gocha napisał(a)
Przyszłam z rewizytą, piękny warzywnik - a do płotków wiklinowych aż westchnęłam Pozdrawiam będę zaglądać

Plotki wiklinowe super,Jak dlugo wytrzymują?
rozark 20:41, 06 mar 2016

zajrzyj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=370#post_4