Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 00:51, 13 cze 2017

Kamila, Asia!
Rozczochrańce mają ładny kolor zieleni - taka świeża, wiosenna
Oj pociachałabym je już chętnie - prawie przy okazji odreagowałabym wszystkie stresy

Zostawiam kwitnące maki

m_gocha 00:59, 13 cze 2017

Uwielbiam hakonę

i ciut szerszy kadr

Bez kwiatów a kolorowo
paulina_ns 05:40, 13 cze 2017

Gosia ale Ty masz piękne te bukszpany ile one mają lat? Ja też czasu na ogród mam mało za to chwasty szczęśliwie sobie rosną, może coś w weekend uda mi się porobić oby, bo wszystko już zarasta.
Monia81 08:46, 13 cze 2017

Uchwyciłaś pięknie tego maka cudne kadry oczkowe
m_gocha 10:33, 13 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Gosia ale Ty masz piękne te bukszpany ile one mają lat? Ja też czasu na ogród mam mało za to chwasty szczęśliwie sobie rosną, może coś w weekend uda mi się porobić oby, bo wszystko już zarasta.
Paulina, bukszpan ten największy ma pewnie z 20 lat, ale długo rósł sobie tak zupełnie samopas. Potem jak go "przejęłam" z 10 lat temu miałam go nawet wyrzucić bo nie był ładny - taki krzaczor w środku zupełnie łysy. Ale dałam mu szansę, zaczęłam ciąć i teraz wygląda znacznie lepiej. Te mniejsze to z własnych sadzonek pobranych z tego dużego krzaczora więc maja max 10 lat

U mnie chwasty w miarę opanowane, ale mam do zagospodarowania skarpę i myślę o niej a czasu na działanie brak... U Ciebie pięknie rozrasta się ogród - byłam, widziałam...

Weekend wyjazdowy Mam nadzieję, ze pomimo tego, że będzie sporo zwiedzania i oglądania to trochę odpocznę i nabiorę dystansu
Najgorsze przede mną... pakowanie
Póki co zmykam bo "okienko" w pracy mi się kończy
Pozdrawiam
m_gocha 10:37, 13 cze 2017

Monia81 napisał(a)
Uchwyciłaś pięknie tego maka cudne kadry oczkowe
Monika, maki u mnie drugi sezon i rozrosły się już mocno.. A co do fotki - jakoś mój aparat ma problemy z uchwyceniem intensywnych kolorów. Muszę zerknąć na tryb manual
Oczko wodne to moje ulubione miejsce w ogrodzie
Macham cieplutko, bo czas wrócić do pracy
jolka 12:13, 15 cze 2017

Miłego odpoczywania U mnie też "pracowy" weekend wyjazdowy, ale jakoś nie miałam ochoty jechać. W ogrodzie bardzo przyjemnie... fajny ten zakątek z kaskadą i rybkami, buksy z wigorem się rozrastają w każdą stronę.

Zastanawiam się czy nastanie taki moment, żebym mogła powiedzieć jak TY "chwasty u mnie w miarę opanowane" hehe, chyba nigdy

Muszę przeedytować, bo zapomniałam dodać: hacone rewelacyjna!
m_gocha 23:50, 23 cze 2017

jolka napisał(a)
Miłego odpoczywania U mnie też "pracowy" weekend wyjazdowy, ale jakoś nie miałam ochoty jechać. W ogrodzie bardzo przyjemnie... fajny ten zakątek z kaskadą i rybkami, buksy z wigorem się rozrastają w każdą stronę.

Zastanawiam się czy nastanie taki moment, żebym mogła powiedzieć jak TY "chwasty u mnie w miarę opanowane" hehe, chyba nigdy

Muszę przeedytować, bo zapomniałam dodać: hacone rewelacyjna!

Wyjazd okazał się superowy Trochę wróciłam niedospana i zmęczona ale z drugiej strony wypoczęłam od codziennej rutyny... no i bogatsza o cudne widoki

Stwierdzenie, że chwasty opanowane odwołuję Po ostatnich deszczach ruszyły jak szalone zwłaszcza w najbardziej oddalonych zakątkach ogrodu

Hakone ruszyła w tym roku jak szalona

Piwonie - kwitną słabiej niż w ubiegłym roku ale i tak są piękne
kerii 01:49, 24 cze 2017

Kamila mi wyjęła teks z pod klawiatury, że twoje bukszpany nawet nie uczesane są piękne i hosty nad oczkiem cudowne a i chwastów nie widać a jak Ty taka zrelaksowana po wyjeździe to rozprawisz się z nimi ot tak
m_gocha 00:48, 28 cze 2017

kerii napisał(a)
Kamila mi wyjęła teks z pod klawiatury, że twoje bukszpany nawet nie uczesane są piękne i hosty nad oczkiem cudowne a i chwastów nie widać a jak Ty taka zrelaksowana po wyjeździe to rozprawisz się z nimi ot tak
Oj Jola Bukszpanom musowo ogarnąć fryzury Chwasty rozpanoszyły się w jagodniku. Nie wiem skąd ale pojawił się tam uciążliwy powój. Co powyrywam (wydawałoby się że wszystkie podziemne kłącza) to odrasta z podwójną siłą . Chyba trzeba będzie niestety sięgnąć po chemię