Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 23:13, 17 maj 2017

Kawa napisał(a)
Gosia no wow
filmiki ekstra
nie wiedziałam ze wiewióry takie są...

tulipany wymiatają piękne
Ja też nie wiedziałam, że takie są
Tulipany w tym roku wymiatają Kwitną i kwitną Elegant Lady jeszcze w pąkach

Królowe nocy takie fajnie aksamitne są

m_gocha 23:25, 17 maj 2017

Dzisiaj cudna pogoda, niestety większość dnia w pracy...
Byłam w CO. - zawsze było tam dość drogo, ale tym razem zwątpiłam - ceny szokujące. Fakt, że sporo roślinek ciekawych ale ceny powalają
Wczoraj zaczęłam kancikować trawnik - ale bardzo mokro i szpadelek strasznie zapychał się błotkiem więc będę czekać aż trochę się przesuszy ziemia. Trawnik wygląda kiepsko.Sama już nie wiem czy to po tej wertykulacji czy po tych ciągłych deszczach? Ech...

Zdjęcie zostawiam słoneczne i zmykam bo rano wcześnie trzeba wstać
Kawa 10:38, 18 maj 2017

śliczna fotka
Bogdzia 22:48, 18 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Witaj Bogdziu
Bardzo lubię obserwować ptaki. Tym bardziej teraz póki orzech nie ma jeszcze liści widać wszystko jak na dłoni
Wyobraź sobie, że szpaki znów zaczęły miłosne trele i pogwizdywania Nie wiem czy to te same, które ostatnio były bohaterami filmiku - dzisiaj byłam dłużej w pracy i nie zauważyłam, czy młode opuściły już na dobre swój domek. Ale raczej jakaś inna para, bo zaczęły wlatywać do budki zawieszonej powyżej.
Dzięki Tobie Bogdziu wiem, że od kilku lat w moim ogrodzie gnieżdżą się makolągwy (niestety wcześniej nie mogłam doszukać się ich nazwy)
Jeden z ciekawszych zwyczajów szpaków to "komisyjne" oblatywanie i przeglądanie przez całą rodzinę szpaków potencjalnych miejsc lęgowych. Zaraz po ich przylocie przez kilka dni widzę jak stado szpaków przylatuje na orzecha. Kolejno wlatują i wylatują z budki. Oblatują teren. Po takich kilku dniach para szpaków zostaje sama na swoim

Wojsławic zazdroszczę

Kwitnie u mnie pierwszy rh

Fajne masz obserwacje, Ja tez lubię obserwowac szpaki bo one pozwalaja wiecej zobaczyc niz inne ptaki. Gwizdanie ich tez lubię a raz miałam szpaka który wydawał mnóstwo róznych głosów np pianie koguta, stukanie młotkiem , szczekanie małego pieska i inne blizej nie okreslone dżwieki , super był, godzinami go słuchałam.Rh sliczny , u mnie nic nie kwitnie ,pąki przemarzły.
jolka 22:59, 18 maj 2017

Prześliczne masz te tulipany
jolka 21:12, 24 maj 2017

Gosia wrzuciłam fotki z trawami od Finki, zerknij sobie.
m_gocha 23:35, 24 maj 2017

Jola dzięki za pamięć o mnie
Trawki faktycznie superowe - poczekam zatem na hakone
Nie wyrabiam czasowo - znów się nałożyło zbyt dużo różnych spraw a do tego pogoda mnie dołuje

Pozdrawiam biało-niebieską łączką

bdan 11:26, 25 maj 2017

Biało-niebieska łączka śliczna, a problem z brakiem czasu niestety nie jest mi obcy
jolka 20:30, 25 maj 2017

Nie pozostaje mi nic innego, jak podpisać się pod tym co napisała Danusia
Biało - niebieska łączka śliczna. Problem braku czasu nie jest mi obcy Hehe
Jeszcze w tę niedzielę mam komunię na śląsku, tak więc cały dzień wycięty z kalendarza...
No nic, byle do wakacji

gierczusia 09:13, 27 maj 2017

Dołaczę się do zachwytów nad biało - niebieska łaczkå
O bzie eva napisałam Ci u mnie, ale w skrócie powiem,że to kolor przesadził o wywaleniu gościa był bardzo intensywny i jak człek właził do ogrodu to nie widział nic innego..a nie chciałam wprowadzać kolejnych plam tak intensywnego koloru..tak więc pożegnaliśmy się ale roślina nieklopotliwa i w sumie polecam
Buziol