Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 23:19, 14 maj 2017

zawitka napisał(a)
Obejrzałam filmiki i pośmiałam się troche jakie to zwierzaki sprytne i jak walczą ze sobą o swoje ;d Piękne masz tulipy faktycznie w tym roku długo stały.

A swoje hiacyny czymś podsypywałaś ???U mnie hiacynty i wrzosy nie chą rosnąć ---hiacynty jak posadzę nawet duże cebule to rosną jakieś powyginane słabe kwiaty a wrzosy też giną i nie wiem co jest przyczyną ????POzdrwiam i dzięki za zaproszenie .Zaznaczam i będę wpadać

Oj Halinko sprytne i mądre te zwierzaki . Właśnie przed chwilą pisałam Gosi jak obserwowałam pierwsze lekcje latania dawane przez rodzica szpaka swoim dzieciom

Tulipany w pełni kwitnienia, choć mam również takie, które są jeszcze w pąkach Jeżeli nie będzie wielkich upałów to myślę, że jeszcze ze dwa tygodnie tulipany będą cieszyć moje oczy

Hiacynty trochę podlałam gnojówką z pokrzyw (została mi z poprzedniego roku) wczesną wiosną, gdy zaczęły wychodzić z ziemi.
Może za płytko sadzisz, a może mają twardą zbitą ziemię? Hiacynty nie lubią też głębokiego cienia

Pozdrawiam cieplutko Halinko

kerii 23:58, 14 maj 2017

Ehhh te tulipany
zawitka 09:24, 15 maj 2017

Spróbuję w przyszłym roku w doniczkach hodować
Urszulla 20:13, 15 maj 2017

Walkę szpaka obejrzałam. Nigdy nie myślałam że ptaki muszą tak walczyć. Niesamowite.
Mala_Mi 20:22, 15 maj 2017

I ja przydreptałam śladem wiewiórki... super nagranie..
GorAna 20:33, 15 maj 2017

Dołączam do grona oglądaczy filmiku
Ja ostatnio byłam świadkiem zbiorowego przeganiania kota z ogrodu przez małe ptaszki, wróble i makolągwy
Gosiu cudne masz tulipany, nie widać na nich mokrej i zimnej wiosny.
Pozdrawiam
Bogdzia 20:47, 15 maj 2017

Nie było mnie trzy dni (Wojsławice) ale dzis z najwieksza przyjemnoscia przeczytałam najpierw ze rozpoznajesz ostrzegawcze głosy ptaków a potem obejrzałam obydwa filmiki, super to nakręciłas, no i opis dzisiejszej obserwacji tez wspaniały. Dlaczego wiewiórka to robiła to juz wiadomo a dzisiejsza sytuacja jest wywałana pewnie tą wczorajszą bo jak w gnieździe są dosc duże młode a sytuacja staje sie niebezpieczna to rodzice chcą wczesniej wywabic młode z budki gdzie juz nie sa bezpieczne co nie jest łatwym zadanuiem bo w innych warunkach mogłyby jeszcze w tej budce pobyc. Fajnie opisujesz przygody i super obserwujesz przyrode. Dzieki że u mnie o tym napisałas bo przy tylu wątkach pewnie by mnie ta informacja ominęła. Jesli bedziesz miała takie lub inne ciekawostki to proszę zawsze o tym u mnie napisz, myślę że i inni na tym skorzystaja.
paulina_ns 20:50, 15 maj 2017

Gosia widzę, że Ty to taki obserwator jesteś ja mam na swoje ptaki focha, kupiłam im dwa domki i obydwa stoją puste może kolor im nie odpowiada, bo u Joli żółty i mieszkają
jolanka 21:22, 15 maj 2017

Też przyszłam od Bogdzi Wspaniały film nakręciłaś. Tez uwielbiam oglądać ptaki i wiele przecudnych akcji widziałam ale nakręcić to? Mistrzostwo świata
Monia81 21:31, 15 maj 2017

No to wiewióra nie miała łatwo, niezły kozak z tego szpaka