Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 18:23, 01 mar 2018

mira napisał(a)
Och znam ten kaszel - zdrowiej szybko - miałam napisać całuski przesyłam ale nie - ja już tego kaszlu mam dość
Kaszel wstrętny, umęczy jak nic innego. Oprócz standardowych leków aptecznych w ruch poszedł robiony na wiosnę syrop sosnowy, syrop z pigwy i sok malinowy. Na razie efektów większych nie widzę
mira napisał(a)
Tak to złodziej czasu a czas leci - nawet nie patrz ile u mnie.
Mira! Oj tam, oj tam Możesz się czuć jako jedna z tych, która tworzyła klimat Ogrodowiska. Wydaje mi się, że dawniej było tak bardziej kameralnie i "rodzinnie" Chyba też bardziej służyło wymianie doświadczeń, pomysłów, wzajemnej pomocy. Może to też dlatego, że było mniej forumowiczów, ogrodów...
Mira Ty byłaś bardziej odważna - po dwóch tygodniach od rejestracji założyłaś wątek. Mi z podjęciem takiej decyzji zeszło 2 lata
mira napisał(a)
Chyba u Ciebie było o kiełkach - rzodkiewka wychodzi mi koncertowo a inne kiepsko - np. buraki może coś nie tak robię - napisz proszę.
Dokładnie u mnie to samo. Rzodkiewka to 100% pewniak. Czasem robię kiełki z brokułów lub czerwonej kapusty ale niestety skiełkuje mniej niż 50%. Dlatego z reguły na okrągło leci rzodkiewka - bo smaczna i pewna
Pozdrawiam
m_gocha 18:33, 01 mar 2018

mirkaka napisał(a)
Zdrówka życzę, bo już wkrótce będzie b potrzebne Za kilka dni ocieplenie i do wiosny bliziutko
Dwa lata, gratulacje U mnie już trzy minęły, tak jakoś niespodziewanie ..
Dzięki Mirka Chyba faktycznie ocieplenie idzie bo w poniedziałek podobno +8 ma być. Szaleństwo pogodowe! Mróz nadal trzyma ale w ciągu dnia cudne słońce. W świeżo nasypanym śniegu aż skrzą się drobinki śniegu. Uwielbiam taką pogodę. Niestety tylko przyklejam nos do szyby i podziwiam Ale słoneczko do szyby mocno przygrzewało
W tamtym roku o tej porze już szpaki przyleciały. Mam nadzieję, że czują co się tu u nas pogodowo wyprawia i trochę opóźnią przylot
Macham cieplutko
m_gocha 18:37, 01 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Małgoś kuruj się i zdowiej. Niestety ostatnie pogody ,zimnica to i o chorobę łatwo. Ja też w tym roku będę zaliczać dwa lata z forum- w lipcu. Pozdrówka zostawiam i trzymaj się ciepło
Asia! Kuruję się czym się da... ogólnie ciut lepiej ale kaszel najgorszy ;(
Nawet dzisiaj zerknęłam na kilkanaście pierwszych stron Twojego wątku, żeby sobie przypomnieć jak zaczynałaś i jak wyglądał Twój ogród przed remontem
Pozdrawiam
Margerytka40 21:34, 01 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Asia! Kuruję się czym się da... ogólnie ciut lepiej ale kaszel najgorszy ;(
Nawet dzisiaj zerknęłam na kilkanaście pierwszych stron Twojego wątku, żeby sobie przypomnieć jak zaczynałaś i jak wyglądał Twój ogród przed remontem
Pozdrawiam

Jak skończę te moje rewolucje to zrobię porównanie. Ale to jeszcze trochę.
m_gocha 21:55, 01 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)

Jak skończę te moje rewolucje to zrobię porównanie. Ale to jeszcze trochę.
Biorąc pod uwagę jak wystartowałaś to porównanie może być wcale nie w tak odległym terminie Asia, wiesz że trzymam kciuki
m_gocha 22:08, 01 mar 2018

Tak sobie obiecywałam, że nie będę przywoływać wiosny poprzez wstawianie fotek z wiosny 2017`
Rrobię trochę porządki w zdjęciach i akurat jestem w folderze 4.05.2017 i jak tak przeglądam te fotki to wierzyć mi się nie chce, że za 2 miesiące takie widoki będą w ogrodzie

Teraz termometr wskazuje -18
Kawa 13:57, 02 mar 2018

Gosia Ty znowu chora???
zdroweczka życzę

u mnie -20 zawsze to dwa mniej miałaś
paulina_ns 15:13, 02 mar 2018

Gosia widzę,że Ty też już spragniona wiosny jesteś jeszcze trochę, ja się pocieszam,że już bliżej niż dalej
koliber 19:16, 02 mar 2018

Przywołujemy tę wiosnę, a ona jakoś nie spieszy się do nas
m_gocha 23:12, 02 mar 2018

Kawa napisał(a)
Gosia Ty znowu chora???
zdroweczka życzę
u mnie -20 zawsze to dwa mniej miałaś
Kami dzięki
eMuś jakieś grypsko przyniósł i tak już poszło po kolei w domu Najgorszy ten kaszel, że płuca chce wyrwać