Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 00:50, 30 cze 2016

I jeszcze jeden - posadzony w ubiegłym roku. Bardzo ciekawie wyglądają te zielono-karminowe przylistki

boguslaw_r_ 14:11, 30 cze 2016

Witaj nieźle sobie radzisz,
Tnij i nie obawiaj się lepiej późno niż wcale,
cięcie uzależniaj od tego co chcesz osiągnąć, jeśli nie chcesz aby rosły na długość obcinaj przewodniki bardzo krótko a boczne w celu zagęszczenia troszeczkę dłuższe, i tyle do dzieła potem pochwal się całym drzewkiem, pozdrawiam.

a tak przy okazji najlepszy sposób na ślimaki to ten gościu sobie doskonale z tym radzi

m_gocha 23:14, 01 lip 2016

boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj nieźle sobie radzisz,
Tnij i nie obawiaj się lepiej późno niż wcale,
cięcie uzależniaj od tego co chcesz osiągnąć, jeśli nie chcesz aby rosły na długość obcinaj przewodniki bardzo krótko a boczne w celu zagęszczenia troszeczkę dłuższe, i tyle do dzieła potem pochwal się całym drzewkiem, pozdrawiam.

a tak przy okazji najlepszy sposób na ślimaki to ten gościu sobie doskonale z tym radzi

Dzięki Bogusławie Niestety u mnie niesamowite upały a dzisiaj burzowo. Czekam z cięciem. Przyznam, że trochę się obawiałam, że tnąc teraz zetnę zawiązki nowych przyrostów. Ale słucham się mądrzejszych
A jeżyka miałam przez chwilę w tamtym roku ale chyba go pies przestraszył
m_gocha 23:31, 01 lip 2016

Ku pamięci wrzucam przepis na miksturę do RH po zimie od specjalistki od RH tj. od Bogdzi
Florowit (nawóz wielosskładnikowy doglebowy i dolistny) + Florowit Agro żelazo (dolistny) + Pinivit do iglaków i na 10lwody użyć każdego składnika po 1cm w szklance
przepis Bogdzi

Monka 19:05, 03 lip 2016

Witam,
trafiłam do Ciebie przez wątek Bogusława , bo też do niego po prośbie chodzę odnośnie ciecia, ale widzę,że Ty masz super niwaki i wprawne oko, a ja jestem młotek ogrodowy , zerknij proszę do mnie przycięłam na radą Bogusława moją sosnę i nie wiem co dalej , będę wdzięczna za sugestie, nawet ja stwierdzisz, że wykopać , będzie problem z głowy
m_gocha 00:11, 04 lip 2016

Monka napisał(a)
Witam,
trafiłam do Ciebie przez wątek Bogusława , bo też do niego po prośbie chodzę odnośnie ciecia, ale widzę,że Ty masz super niwaki i wprawne oko, a ja jestem młotek ogrodowy , zerknij proszę do mnie przycięłam na radą Bogusława moją sosnę i nie wiem co dalej , będę wdzięczna za sugestie, nawet ja stwierdzisz, że wykopać , będzie problem z głowy
Monika idę do Ciebie
anbu 09:26, 04 lip 2016

Ależ śliczne powojniki masz
m_gocha 23:13, 04 lip 2016

anbu napisał(a)
Ależ śliczne powojniki masz
Niestety przez te upały szybko przekwitają
Ależ Ty Aniu szalejesz ze swoim ogrodem Cichutko podglądam i podziwiam nasadzenia. Ale te odciągi na drzewa to mistrzostwo świata
m_gocha 23:30, 04 lip 2016

Dzisiaj zaczęłam cięcie. Pierwsze pod nożyce i sekator poszły największe i najstarsze bukszpany. Ten największy to wręcz potwór (wysokość i średnica 2x2 metry) . Trochę się przy nim naskakałam po drabinie no i omachałam nożycami. Zaczęłam ok. 15 a skończyłam już o zmierzchu. Jutro pewnie potrzebna będzie drobna kosmetyka
m_gocha 23:36, 04 lip 2016

Kwitnie tamaryszek. Niestety gdy on zaczyna kwitnąć wtedy przychodzi deszcz (w 100% to się sprawdza) i kwiaty nasiąkają wodą i pod tym ciężarem uginają się całe gałęzie Na razie tylko zbliżenie kwiatów. Jutro fotka całości