Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

18:54, 31 mar 2016
zobaczyłam duży plan rabat gapiłam się w niego 5 min ...fajny układ wymyśliłaś

jak się uporam z frontem, warzywnikiem i innymi pilnymi robotami to pewnie do lipca zejdzie wtedy cie zawołam ...bo mam jeszcze za dużo trawnika ) pewnie coś fajnego mi podpowiesz

z bylinami to jak sadziłam w zeszłym roku to wbijałam znaczniki ...nie zawsze pamiętam co tam jest ale wiem ze mam nie wyplewić
Iwk4 18:54, 31 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
a jak pryskałaś już drzewka ???

Dominiko, zaczynam się denerwować, bo codziennie pada... Może jutro się uda ...
Dominika11 18:56, 31 mar 2016

ja się będę szykować na psikanie na grzyba topsinem, bo miedzianem już pryskałam ze dwa tygodnie temu
Iwk4 19:00, 31 mar 2016

Dominiko, a czemu chcesz teraz jeszcze pryskać topsinem? Ja go stosuję, jak jest potrzeba.
Teraz jeszcze promanal na wszystkie szkodniki. Jak temperatura tak ok. 12 stopni będzie, co dobrze zadziała i ładnie oblepi roślinki.

Koniecznie muszę tak opryskać śliwkę, bo rok temu miała masę mszyc, nie mogłam sobie z nią poradzić. Dopiero oprysk z gnojówki z pokrzywy zadziałał na mszyce. No i bukszpany muszę optyskać promanalem.
AnnaCh 19:01, 31 mar 2016

Iwonka, jakbym miała róże za 30 zł, to może bym okryła Mam jakieś takie marketowe no name dwie pnące, dwie rabatowe i nigdy ich nie okrywam, jakby mi przemarzły, to trudno, nie płakałabym. Wiem, że to nie zasada, tylko mój wybór i moje ryzyko
Iwk4 19:03, 31 mar 2016

Justynko, dobry pomysł z tymi znacznikami. Muszę zapamiętać.
Jak będę potrzebna - dasz znać, co będę umiała doradzić, doradzę, resztę zrobisz sama Zamawiałaś już róże?
Mi się wydaje, ze wiosną jest lepsza możliwość przyjęcia się róż, niż jesienią. Jesienią mi chyba jedna nowa wymarzła... No ale zobaczę. Dam jej czas ...
Iwk4 19:05, 31 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Iwonka, jakbym miała róże za 30 zł, to może bym okryła Mam jakieś takie marketowe no name dwie pnące, dwie rabatowe i nigdy ich nie okrywam, jakby mi przemarzły, to trudno, nie płakałabym. Wiem, że to nie zasada, tylko mój wybór i moje ryzyko

To się Aniu rozumiemy.

Ja teraz zamawiałam ze szkółek wysyłkowo... trochę więcej kosztują, niż te z marketu ... Chociaż w Obi widziałam róże w dobrych cenach, które też są w szkółkach. Czasem można dostać ładne egzemplarze za tańsze pieniądze...
Dominika11 19:06, 31 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Dominiko, a czemu chcesz teraz jeszcze pryskać topsinem? Ja go stosuję, jak jest potrzeba.
Teraz jeszcze promanal na wszystkie szkodniki. Jak temperatura tak ok. 12 stopni będzie, co dobrze zadziała i ładnie oblepi roślinki.

Koniecznie muszę tak opryskać śliwkę, bo rok temu miała masę mszyc, nie mogłam sobie z nią poradzić. Dopiero oprysk z gnojówki z pokrzywy zadziałał na mszyce. No i bukszpany muszę optyskać promanalem.
mówisz, że topsinem nie trzeba - ja nie wprawiona w tym temacie, bo dopiero pierwszy rok działam z owocowymi z psikaniem

czyli co miedzian starczy + ewentualnie na robaczki ???
19:13, 31 mar 2016
Iwk4 napisał(a)
Justynko, dobry pomysł z tymi znacznikami. Muszę zapamiętać.
Jak będę potrzebna - dasz znać, co będę umiała doradzić, doradzę, resztę zrobisz sama Zamawiałaś już róże?
Mi się wydaje, ze wiosną jest lepsza możliwość przyjęcia się róż, niż jesienią. Jesienią mi chyba jedna nowa wymarzła... No ale zobaczę. Dam jej czas ...

nic nie zamawiam jeszcze ...nie mam gdzie posadzić ...na rózance leża kostki i kraweżniki...muszę przygotować plac ...zaraz wstawię fotkę co mam przed domem.

róże z jesieni 2014 (golaski) u mnie są wszystkie dobre z czerwca 2015 (donicowe) były bardzo marne ...wiosna nigdy nie zamawiałam ..i nie wiem czy jeszcze zdażę na golaski wiosenne się załapać ...najwyżej zamówię w donicach
ewa004 19:21, 31 mar 2016

A wiesz że ja wszystkie zurawki wyciapałam ...no nie wszystkie dwie najładniejsze odmiany zostawiłam
Jak zaczęłam wczoraj robić miejsce na róże ,musiałam je wykopać ,wiesz le tego dziadostwa w korzeniach miały !!!
W obawie o róże wywaliłam wszystkie